czmiel Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Ok, mam zatem zamiar złożyć sobie drugi rowerek szosowy(pierwszy kupiłem w całości). Spokojnie bez pośpiechu i możliwie najtańszym kosztem. Szukam ramy, taniej, ale chciałbym by była warta swojej ceny. Waga nie gra roli, ponieważ ma to być rower treningowy, więc nie jest to wyznacznik. Ostatnio znalazłem coś takiego, warta tych 150-199 zł? http://tablica.pl/oferta/raraytas-rama-rower-szosowy-stalowa-rarytas-aktualne-standardy-ID2IUuL.html
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Maja 2013 Mod Team Napisano 13 Maja 2013 Rama jak rama... Ale jeśli to ma być treningówka to jak dla mnie ma jedna kolosalna zaletę. Możliwość zamocowania błotników. Poza tym że jest wstrętna i nieklasyczna - oczywiście o gustach dyskusji się nie popełnia - to wyglada OK... Ważne, dowiedz sie czy rozstaw tylnego widelca to współczesne 130mm. W przeciwnym razie bedziesz miał problem. No chyba że masz na stanie jakieś stare piasty tylne pod 126 lub 110mm. I last but not least to jest rama dla mikrusa 52cm. Weź to pod uwagę... Jeśli jesteś niski i to Ci pasuje to ofkors nie ma problemu... Szacunek... I.
czmiel Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 Haha no właśnie jestem, jak to nazwałeś, mikrusem Co do wyglądu, to mi się podoba i w sumie wszystko mi pasuje, tylko właśnie. Czy warto brać taką ramę za 150-200 zł? Od dłuższego czasu obserwuję trochę aukcje i inne takie. Widzę, że ramy, jakich szukam, chodzą mniej więcej w tym przedziale (100-400 zł), ale też nie widzę, by zainteresowanie wokół nich było nie wiadomo jakie. I wielkie dzięki za radę z tymi piastami! Masz za to plusa!
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Maja 2013 Mod Team Napisano 13 Maja 2013 Spoko-floko... Ramy stalowe są nieco passe (waga i wogóle kto by na takim starym klamocie się tłukł. Tylko wungiel jest in vogue )no chyba że maja długie poziome lub skośne haki tylnego koła. Wtedy budzą emocje pośród amatorów napedu jednobiegowego i ostrokołowego. Stalowa treningówka to naprawde zajefajny pomysł! Szacunek... I.
czmiel Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Napisano 6 Czerwca 2013 Wciąż szukam ramy dla siebie. Przypominam, że ma być tania, acz solidna, jako że ma na niej powstać rower treningowy. Co powiecie na to? http://allegro.pl/rama-widelecsterysuportsztyca-szosa-ostre-52gratis-i3293908947.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.