SteveY Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Witam. Szukajka forumowa specjalnie mi nie pomogła i nie rozwiała moich wątpliwości. Aktualnie założone oponki, Rocket Ron z przodu i Racing Ralph z tyłu (obie 26x2.1), powoli dochodzą do końca swego żywota, mam okazję zakupić komplet tegorocznych Rocket Ron'ów w rozmiarze 26x1.85. Jeżdzę głównie po utwardzonych drogach polnych i leśnych. Raczej w suchych warunkach, nie mniej, od czasu do czasu jakieś błoto się trafi. Rafcio z tyłu, w takim przypadku ma tendencję do driftu hehe. Na trakcję przedniego kółka nie narzekam. Generalnie z zestawu jaki mam jestem zadowolony. Jak będzie wyglądała sprawa w przypadku chudszych oponek? Spadnie komfort, to się domyślam, ale jak z zachowaniem przyczepności? Dużo się zmieni przy przejściu z 2.1 na 1.85? Wzrost oporu toczenia tylnego kółka (wyższy bieżnik) raczej chyba będzie pomijalny, prawda? Obecne opony zużyły się równomiernie, rozumiem, że mając dwa Ron'y trzeba będzie po jakimś czasie zamienić przód z tyłem?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.