Skocz do zawartości

[Bike maraton] Wieluń 25.05.2013

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Pamięta może ktoś jakie dystanse były w tamtym sezonie ? 

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy też macie problem z zapisem ? Gdy wchodzę na link, który powinien przekierować mnie do formularza zgłoszeniowego, to wyświetla się tylko "Zapisy zablokowane. Proszę zgłaszać się do terenowego biura zawodów. 

Do zobaczenia.". Czy to oznacza, że mogę zapłacić za start tylko w biurze zawodów?

Napisano

Hmm... obejrzałem kilka filmików na yt i faktycznie - wieje nudą. Przemawia za mną ten maraton, bo jest tylko 30 km od mojego miejsca zamieszkania i fakt że jedyny maraton na jakim byłem to w Kwidzyniu, a ten wygląda podobnie czyli na początek sezonu najlepszy. Chyba że macie do polecenia jakiś górski maraton na sam początek ?

Napisano

Ja chciałbym, ale jak faktycznie będzie cały tydzień padać to siedzę w domu. Błoto lubię, ale szkoda mi sprzętu do spacerku po wszechobecnym błocie. Niestety polne wyścigi to mają. W typowo górskich na szutrach można byłoby mieć nadzieję na mokro, ale nie cieki błotne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej, czy ktoś z miejscowych może powiedzieć jak wygląda traska mini/mega. Co oznacza info orga o jakimś trudnym zjeździe na mega?

Czy trasa mega jest w większości szutrowa/ polna, ale twarde podłoże, czy zasuwa się po miękkim?

Jak póki co się wybieram sprawdzić swoją kondycję na mega/giga. Nie wyszło totalnie na Błotnowicach więc próbuję tutaj.

Chyba to najlepszy sprawdzian przed górskimi edycjami.

Jak z pogodą na miejscu, padało, trasy są suche, mokre?

Napisano

zjazd to krotki i ciasny wywijas 'kaskadowy' wyryty w piachu, nawet jak sie poddasz, to sprowadzisz te 8m i jedziesz dalej, jego trudnosc polega na ciasnosci zakrecikow

trasa to glownie ubita ziemia i piaskownice poprzerastane trawa - szerokie gumy, 0  bieznika i wio

Napisano

Ciekawe jak z błotkem na trasie. Zastanawiam się nad ciśniemiem do xk. Czy ryzywkować 30 psi i męczyć się na twardym, czy lepiej więcej naładować.

Napisano

pytania typu 'ile pompujesz amora/opony na te trase?' sa co najmniej dziwne :P

ustawienie jest wzglednie 1, w przypadku opon mozna sie ew pobawic w zakresie +-0.2-3bara, ale to ma znaczenie, jak sie walczy o podium

Napisano

Takie info pogodowe na temat Wielunia: dziś, w piątek do godziny 19.00, było tam ładnie, nie padało więc jest opcja, że nie będzie zbyt dużo błota

Napisano

Ta trasa nie jest warta przejechania nawet jakby nie było w ogóle błota, a co dopiero z błotem. :whistling:  Tak czy inaczej powodzenia wszystkim w jutrzejszym taplaniu się w wieluńskim błocie, ja mimo że mam bardzo blisko, odpuszczam.

Napisano

M2 -15 / Open - 65 Dystans Mega jak dla mnie super. Doznalem super  kopa na 40 km i wyprzedzilem z 20 osób które mi uciekły przed półmetkiem.

Moja druzyna Sport Profit Team Wrocław zajeła druzynowe 3 mce MUSZKIETER i mam swój pierwszy brązowy medal medal;)

Napisano

Głuszyca obowiązkowo mam nadzieję że Grabek da mi 2/3 sektor bo ani zdzieszowic ani wielunia nie mialem okazji jechac.

Witam.

158 w Open Mega, kategoria:31.

Jak dla mnie  warunki i trasa w Wieluniu były  bardzo dobre. Szkoda, że nie pojechałem Giga bo miałem okazje ale bałem się, że zabraknie mi płynów. W każdym razie było warto jechać. Do Głuszycy również jadę, po drodze jednak Radzionków....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...