Yoschi Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Witam od 1 stycznia obecnego roku przeszedłem na dietę z "aż wstyd się przyznać" 150kg i doszedłem do 120kg i chciałbym powrócić do wagi z przed paru lat. Od miesiąca do zmiany stylu żywienia i lekkich ćwiczeń w domu doszedł rower. Obecny rower to stareńka merida kalahari 530 z 18 calową ramą zdecydowanie zbyt małą do 190cm wzrostu. Dziennie pokonuję od 20 do 40km po asfalcie z wielką ochotą na więcej, ze względu na wagę nie zapuszczam się w teren żeby rower nie wyzionoł ducha, kiedyś dużo czasu spędzałem właśnie na wyjazdach w teren/las i docelowo chciałbym do tego powrócić. Ze względu na moje zawzięcie dużą motywacje i chęci wiem że moja waga powróci do normalej wartości. Dlaczego 29er? -wygląd -pozycja -na 26 wydaje mi się że wyglądam na za małym rowerze. http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/hardrock/hardrocksportdisc29#specs http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/hardrock/hardrockdisc29#specs http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/mountain/sport/29er_sport/wahoo/# Rower kupię w sklepie Sprint w Białymstoku. Dlaczego ten sklep? ponieważ pracuję tam mój przyjaciel i mogę liczyć na rabat i dobry serwis Moje pytanie czy w moim przypadku jest sens dopłacać do droższego Speca i czy może lepiej wziąć Treka. Jak już pisałem na razie skupiam się na spadku mojej wagi i powolnym zapuszczaniu się w cięższy teren. Proszę o jakiekolwiek wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosiarzp Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Moim skromnym zdaniem najlepszym z tych trzech propozycji najbardziej atrakcyjna jest spec HARDROCK SPORT DISC 29. Na jego plus przemawiają hamulce tarczowe ( nie zbyt dobre ale są) reszta osprzętu nie wiele się rózni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Przy takiej wadze musisz przyjąć, że za te pieniądze kupisz słaby sprzęt. Dlatego niestety musisz się liczyć z dodatkowymi kosztami w przyszłości. W osprzęcie nie upatrywał bym aż takich problemów ale z kołami i widelcem już tak kolorowo nie będzie. Postarał bym się także jednak nie o hamulce tarczowe mechaniczne a jednak hydrauliki. Te co wymieniłeś to jedna wielka padaka i tyle. Nie mają co startować do np. Unibik'a Flite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Zdaje sobie sprawę z kosztami w przyszłości lecz jak już pisałem jestem w trakcie zmiany swojego życia pod względem fizycznym i spadek wagi jest sukcesywnie co tygodniowy. Dokładnie wiem że przy mojej wadze te rowery poddaly by sie bardzo szybko, dlatego początkowy plan to asfalt/ścieżki dopiero po osiągnięciu celu teren. Co sądzisz o unibike evolution troszkę zwiększył by zakładaną cenę maksymalna, przepraszam za brak linku piszę z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ten Evo jest na pewno ciekawszą propozycją od tych trzech. Tam masę kasy wydajesz za napis na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoschi Napisano 13 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Dzisiaj kupiłem tego evo za 2400zl, jazda nim to sama przyjemnosc, teraz tylko jakieś dobre opony na asfalt i można kontynuować zrzucanie kg, dzięki za naprowadzenie na uninbike. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.