Slawomir90 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Zgadzam się z Safianem coś mi to podejrzanie pachnie, może i powerade sam kupił za grosze te bidony a potem za grosze robi nadruki ale za darmo by ich przecież nie dawali gdyby nie mieli z tego czegoś.
siimon Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Ja nic tu nie widzę podejrzanego. Zwykła akcja promocyjna, no może nie taka zwykła bo całkiem zmyślna a do tego połączona badaniem marketingowym. Moim zdaniem zbierają dane tylko dla celów badawczych. Takie badania normalnie są bardzo drogie zwłaszcza w porównaniu z kosztem bidonów. Dzięki temu wiedzą kto kupuje ich isotoniki. Ile ma lat, gdzie mieszka a nawet jaki sport uprawia. Znając lepiej swoich klientów łatwiej jest "robić reklamę".
rado52 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 zgadzam się z przedmówcą w 100 % a co do danych to w regulaminie jak byk jest napisane, że można zrezygnować z przetwarzania danych osobowych
Slawomir90 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 to że ktoś kupi dwa powerady, to nie znaczy że można go zaliczyć do stałych konsumentów, dlatego takie badania wydają mi się dość naciągane.
siimon Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Przecież nikt nie pójdzie do sklepu specjalnie po Powerade żeby mieć bidon na herbatę. Nawet jeżeli na co dzień wybierasz inny iso a dla bidonu kupisz Powera to nadal jesteś dobrą grupą docelową.
Slawomir90 Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 a jeżeli na co dzień robię iso na miodzie a powerade kupie sporadycznie ze dwa razy na miesiąc jak mi na trasie braknie to niby też ?
fiqs Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Ja nic tu nie widzę podejrzanego. Zwykła akcja promocyjna, no może nie taka zwykła bo całkiem zmyślna a do tego połączona badaniem marketingowym. Moim zdaniem zbierają dane tylko dla celów badawczych. Takie badania normalnie są bardzo drogie zwłaszcza w porównaniu z kosztem bidonów. Dzięki temu wiedzą kto kupuje ich isotoniki. Ile ma lat, gdzie mieszka a nawet jaki sport uprawia. Znając lepiej swoich klientów łatwiej jest "robić reklamę". Jak dla mnie to ten kto spożywa takie specyfiki to ma dużo kodów i doda całą rodzinę łącznie z babcią jeżdżącą na wózku inwalidzkim. Jeśli to mają być badania to będą przekłamane. To jest zwyczajna akcja reklamowa która będzie przynosiła im korzyści długoterminowe. Jak wyślą 100.000 bidonów to zapracują na siebie z nawiązką.
BikoBiko Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 zgadzam się z przedmówcą w 100 % a co do danych to w regulaminie jak byk jest napisane, że można zrezygnować z przetwarzania danych osobowychTak, oczywiście możesz wycofać, tyle, że dane przekazują też podmiotom zagranicznym. które mają w 4 literach polską ustawę o ochronie danych osobowych A dane osobowe warte kilkaset złotych to genialny interes za bidon kilkuzłotowy, w dodatku połączone z reklamą i sprzedażą towaru powerade. Nic tylko zapisywać się całą klasą
Kiciok Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 @@BikoBiko, hehehehehe. Za dużo teorii spiskowych. Wyjaśnij mi co im po tych danych? W tylu konkursach, promocjach itd brałem udział, a nigdy nie dostałem żadnego syfu pocztą. Z 90% list mailngowych można się wypisać jednym kliknięciem. Jeszcze ten tekst o danych wartych kilkaset złotych, masakra...
ukaniex Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Całkiem dobre badanie rynku i to niskim kosztem. Dlatego też jedna osoba może mieć jeden bidon by zminimalizowac konfabulacje. Handel danymi to realny proceder i służy właśnie dotarciu do potencjalnego klienta lub budowaniu marki. Wysłane z mojego za pomocą
miki62 Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Cześć! Jakby ktoś miał dwa kodziki na zbyciu proszę podesłać (młody się napalił, a nie pije takich płynów). Poozdro!
VanVinkle Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 bidon przyszedł po kilku tygodniach Uploaded with ImageShack.us
Slawomir90 Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 a w dotyku to jest gładki plastik czy gumowata powierzchnia ? aha i wchodzi do standardowego koszyka ?
VanVinkle Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 gładki plastik, strasznie na razie z niego śmierdzi opaska gumowa a co pasowania do koszyka to wchodzi ciężko do tego typu http://www.nokaut.pl/bidony-koszyki/koszyk-na-bidon-elite-ribeo.html
rado52 Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 gładki plastik, strasznie na razie z niego śmierdzi opaska gumowa a co pasowania do koszyka to wchodzi ciężko do tego typu http://www.nokaut.pl/bidony-koszyki/koszyk-na-bidon-elite-ribeo.html a kiedy go zamówiłeś ?
Mevosa Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Hej:) Jeśli ktoś miałby może niepotrzebne takie kody i nie wie co z nimi zrobić to bardzo proszę o podesłanie:) Ja nie piję takich rzeczy, a bidonik przydałby się bo właśnie jestem na etapie kompletowania sprzętu rowerowego:)
VanVinkle Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 a kiedy go zamówiłeś ? pare postów temu pisałem, że zamówiłem bidon 18.04.2013 Jaką to ma pojemność? szczerze mówiąc nie spojrzałem jaką ma dokładnie pojemność, ale wydaje mi się że ok 750ml
Asce Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Bierzcie ten bidon. Właśnie wróciłem ze znajomym z wycieczki i zatankowany domowym paliwem siedział u niego w koszyku całą drogę. W moim też się wpasował, chociaż nie super idealnie. Trzeba tylko pozbyć się zapachu. Czekam na swój.
kontooo2 Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Skoro siedział w koszyku całą drogę to jaki sens było go tankować domowym paliwem ?
LucaBrasi Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 Witam. Bidon zamówiłem 21.04.2013 dotarł 04.06.2013. Przyleciał z UK zapakowany w szary worek jak na śmieci. Sama butla bez żadnych ekstra gratisów. Pojemności 1 litr. Śliski plastik. Dosyć miękki ale uznaję to za plus. Wolę wtryskiwać płyn prosto w gardło niż ciągnąć jak kaszę z butelki ze smoczkiem. W koszyku Kellys OZZ bidon napełniony na max trzyma się dobrze. Zasypałem go kawą na kilka dni by pozbyć się zapachu. Jak wywietrzeje to sprawdzę jak się trzyma koszyka w ciężkim terenie. Oddam kod z klasycznego powera. Te ZERO mi nie podchodzą. Jak ktoś chętny proszę pisać. Pozdrawiam.
Asce Napisano 7 Czerwca 2013 Napisano 7 Czerwca 2013 kontooo2 - znaczy się nie wylatał ^^ oczywiście paliwo zeszło w drodze.
Slawomir90 Napisano 9 Czerwca 2013 Napisano 9 Czerwca 2013 Bidon prezentuje się fanie, dwa kody z zakupionych dolewek już mam. Tylko te wasze spekulacje odnośnie handlu danymi osobowymi budzą we mnie wątpliwości
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.