Skocz do zawartości

[bidon] darmowy bidon powerade

rhess

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zgadzam się z Safianem :) coś mi to podejrzanie pachnie, może i powerade sam kupił za grosze te bidony a potem za grosze robi nadruki ale za darmo by ich przecież nie dawali gdyby nie mieli z tego czegoś. 

Napisano

Ja nic tu nie widzę podejrzanego.

Zwykła akcja promocyjna, no może nie taka zwykła bo całkiem zmyślna a do tego połączona badaniem marketingowym.

Moim zdaniem zbierają dane tylko dla celów badawczych. Takie badania normalnie są bardzo drogie zwłaszcza w porównaniu z kosztem bidonów.

Dzięki temu wiedzą kto kupuje ich isotoniki. Ile ma lat, gdzie mieszka a nawet jaki sport uprawia.

Znając lepiej swoich klientów łatwiej jest "robić reklamę".

Napisano

zgadzam się z przedmówcą w 100 % a co do danych to w regulaminie jak byk jest napisane, że można zrezygnować z przetwarzania danych osobowych

Napisano

to że ktoś kupi dwa powerady, to nie znaczy że można go zaliczyć do stałych konsumentów, dlatego takie badania wydają mi się dość naciągane. 

Napisano

Przecież nikt nie pójdzie do sklepu specjalnie po Powerade żeby mieć bidon na herbatę.

Nawet jeżeli na co dzień wybierasz inny iso a dla bidonu kupisz Powera to nadal jesteś dobrą grupą docelową. 

Napisano

Ja nic tu nie widzę podejrzanego.

Zwykła akcja promocyjna, no może nie taka zwykła bo całkiem zmyślna a do tego połączona badaniem marketingowym.

Moim zdaniem zbierają dane tylko dla celów badawczych. Takie badania normalnie są bardzo drogie zwłaszcza w porównaniu z kosztem bidonów.

Dzięki temu wiedzą kto kupuje ich isotoniki. Ile ma lat, gdzie mieszka a nawet jaki sport uprawia.

Znając lepiej swoich klientów łatwiej jest "robić reklamę".

Jak dla mnie to ten kto spożywa takie specyfiki to ma dużo kodów i doda całą rodzinę łącznie z babcią jeżdżącą na wózku inwalidzkim. :P Jeśli to mają być badania to będą przekłamane.

To jest zwyczajna akcja reklamowa która będzie przynosiła im korzyści długoterminowe. Jak wyślą 100.000 bidonów to zapracują na siebie z nawiązką.

Napisano

zgadzam się z przedmówcą w 100 % a co do danych to w regulaminie jak byk jest napisane, że można zrezygnować z przetwarzania danych osobowych

Tak, oczywiście możesz wycofać, tyle, że dane przekazują też podmiotom zagranicznym. które mają w 4 literach polską ustawę o ochronie danych osobowych :)

A dane osobowe warte kilkaset złotych to genialny interes za bidon kilkuzłotowy, w dodatku połączone z reklamą i sprzedażą towaru powerade.

Nic tylko zapisywać się całą klasą :)

Napisano

@@BikoBiko, hehehehehe. Za dużo teorii spiskowych.

Wyjaśnij mi co im po tych danych? W tylu konkursach, promocjach itd brałem udział, a nigdy nie dostałem żadnego syfu pocztą. Z 90% list mailngowych można się wypisać jednym kliknięciem.

Jeszcze ten tekst o danych wartych kilkaset złotych, masakra...

Napisano

Całkiem dobre badanie rynku i to niskim kosztem. Dlatego też jedna osoba może mieć jeden bidon by zminimalizowac konfabulacje. Handel danymi to realny proceder i służy właśnie dotarciu do potencjalnego klienta lub budowaniu marki.

Wysłane z mojego Dołączona grafika za pomocą Dołączona grafika

Napisano

Cześć!

Jakby ktoś miał dwa kodziki na zbyciu proszę podesłać (młody się napalił, a nie pije takich płynów).

Poozdro!

Napisano

Hej:) Jeśli ktoś miałby może niepotrzebne takie kody i nie wie co z nimi zrobić to bardzo proszę o podesłanie:) Ja nie piję takich rzeczy, a bidonik przydałby się bo właśnie jestem na etapie kompletowania sprzętu rowerowego:)

Napisano

a kiedy go zamówiłeś ?

pare postów temu pisałem, że zamówiłem bidon 18.04.2013

Jaką to ma pojemność?

szczerze mówiąc nie spojrzałem jaką ma dokładnie pojemność, ale wydaje mi się że ok 750ml

Napisano

Bierzcie ten bidon. Właśnie wróciłem ze znajomym z wycieczki i zatankowany domowym paliwem siedział u niego w koszyku całą drogę. W moim też się wpasował, chociaż nie super idealnie. Trzeba tylko pozbyć się zapachu. Czekam na swój.

Napisano

Witam. Bidon zamówiłem 21.04.2013 dotarł 04.06.2013. Przyleciał z UK zapakowany w szary worek jak na śmieci. Sama butla bez żadnych ekstra gratisów. 

Pojemności 1 litr. Śliski plastik. Dosyć miękki ale uznaję to za plus. Wolę wtryskiwać płyn prosto w gardło niż ciągnąć jak kaszę z butelki ze smoczkiem.

W koszyku Kellys OZZ bidon napełniony na max trzyma się dobrze. Zasypałem go kawą na kilka dni by pozbyć się zapachu. Jak wywietrzeje to sprawdzę jak się trzyma koszyka w ciężkim terenie.

Oddam kod z klasycznego powera. Te ZERO mi nie podchodzą. Jak ktoś chętny proszę pisać.

Pozdrawiam. 

post-165705-0-53576000-1370556486_thumb.jpg

Napisano

Bidon prezentuje się fanie, dwa kody z zakupionych dolewek już mam. Tylko te wasze spekulacje odnośnie handlu danymi osobowymi budzą we mnie wątpliwości  :sweat:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...