kniaz Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Mam takie pytanie: czy ktoś jeździ na korbie Campagnolo (10rz.) z pozostałym osprzętem Shimano? Oczywiście chodzi o współpracę łańcucha i przedniej przerzutki Shimano z mechanizmem korbowym Campagnolo. Mam wrażenie, że nie powinno być problemu, ale pewności 100% też nie mam. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jedrasek Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Odległość zębatek jest chyba we wszystkich korbach taka sama. Przednie przerzutki też się z ego co mi wiadomo zbyt wiele nie różnią. Mogę się mylić ponieważ nie jestem zbyt zorientowany we współczesnym osprzęcie. Sam mam przerzutki Shimano i korbę Campagnolo w jednej z kolarek i działa dobrze, ale jest to sprzęt z późnych lat 80.
1415chris Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Mialem korbe Campy Recorda 11s obslugiwana przerzutka Srama 10sp. Dalo sie to tak ustawic, zeby bylo super. Z 10sp, nie widze zadnych problemow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.