Skocz do zawartości

[tarcza hamulcowa] Jaka tarcza do SHIMANO BR-M445 Alivio.

krzysiek5151

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio strasznie pokrzywiłem tarcze i muszę kupić nową. Hamulec jaki posiadam to SHIMANO BR-M445 Alivio ( chodzi o przód) a tarcza 180mm.

Na allegro spodobała mi się tarcza UNEX ARROW i chciałbym ją kupić tylko nie bardzo się znam na tarczach i nie wiem na co zwracać uwagę. Co powiecie o tej tarczy, czy warto ją kupić i ewentualnie co polecacie do 100zł. Chciałbym żeby tarcza była wytrzymała i nie pokrzywiła się za chwile.

Pozdrawiam.

Ja z tymi tarczami nie miałem nic wspólnego, na zagranicznych forach też o nich jest cisza. Znalazłem tylko jedną opinie, prawdopodobnie jest bardzo plastyczna i lubi szarpać. Musisz zadecydować sam. Wybrać znane i sprawdzone Rt76 czy tarcze widmo ;) Może się okazać że będą dużo lepsze od Shimanowskich, ale tego nie wie nikt ;)

Nie, jeszcze nie.

Ja bym też proponował sprawdzone tarcze tj wspomniane Shimano albo Avid HS1 - obecnie te użytkuje w kombinacji 180/160 na Deore 595 i jestem kontent.

A tarcz wynalazków...cóż ja nie lubię. Wolę takie o, których można znaleźć opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...