michael26 Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Witam. Planuję zakupić błotniki do swojego bajka (można zobaczyć w garażu), jednak chciałbym żeby nie oszpeciły one zbytnio mojego roweru Na przód myślałem o takim bardzo małym tylko zapomniałem jak on się nazywa. Posiadam opony 2.2 . Proszę Was o pomoc. Budżetu nie podaję. Z góry dzięki
sredniaq Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Z przody mam Bender Fender, z tyłu Topeak DeFender M2, sprawdzają się znakomicie.
adhed Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Bender Fender można zrobić samemu co nie? Kupiłem już teczki i spróbuję coś wykombinować Co do tylnego to będę musiał coś kupić, rower straci na wyglądzie, ale jednak chlapiące błotko nie jest zbyt przyjemne.
sredniaq Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Zamknij na mój rower w galerii zobaczysz jak prezentuje się bez i z błotnikiem z tyłu. Musiałem go trochę podnieść bo ocierał troszkę przy maksymalnym naciśnięciu dampera. Send with my HTC Sensation XL
adhed Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 W sumie nie jest źle, powiedziałbym nawet, że pasuje do tego roweru. Chyba się zdecyduję, wiadomo, przed błotem nic nie uchroni, ale przynajmniej nie będzie tak chlapać na mnie, bo rower i tak szybciutko zmieni kolorek
OdiLV4 Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Proponuje Topeak Defender M1+M2, lub model niższe... Różnica w materiałach i sposobie mocowania, ale tak jak już gdzieś pisałem, dobra jakość i warto Pzdr
adhed Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Ja właśnie czekam na tylny Topeak M2, na zdjęciach wygląda super. Na przód zamontuję sobie Bender Fender własnej roboty i zobaczymy jak się taki zestawik sprawdzi.
michael26 Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 a o tych http://allegro.pl/blotniki-simpla-hammer-2-sde-24-26-28-29-biale-i3258523529.html co powiecie?
deF Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Białych nie widziałem na żywo, ale czarne które mam nieco wieją tandetą pod względem wizualnym i wykonania. Mocowanie tylnego błotnika jest skopane i trzeba albo wkręcić śrubkę blokującą (i nie zdejmować błotnika lub wykręcać za każdym razem) lub też zrobić apgrejd zsuwaną trytytką. No ale są tanie i działają. Tył pozwala na sensowną regulację, do przodu są adaptery pasujące do większości amorów. Drugi raz bym ich nie kupił, wolałbym dołożyć do czegoś fajniej wyglądającego.
sredniaq Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 tylny Topeak M2, na zdjęciach wygląda super. Na przód zamontuję sobie Bender Fender własnej roboty Tak mam u siebie i zdecydowanie polecam, sprawuje się wyśmienicie.
rowerzysta01 Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 http://mtbikes.pl/artykuly/testy/test-blotnikow-sks-shockblade-i-x-blade/
OdiLV4 Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Do tego mocowanie tylnego błotnika tak czy siak wymaga później lekkiego tuningu... Zabezpieczenie antypoślizgowe po pewnym czasie przestaje działać i trzeba kombinować z wymyśleniem nowego, a podczas jazdy w deszczu jak ten paseczek nasiąknie to błotnik jeździ prawo-lewo przy każdym dotknięciu...
sredniaq Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 podczas jazdy w deszczu jak ten paseczek nasiąknie to błotnik jeździ prawo-lewo przy każdym dotknięciu... Właśnie dlatego zdecydowałem się na M2, gdyż mocowany jest sztywnym zaciskiem, a nie na pasek. Mój się nie rusza
OdiLV4 Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 W modelu niższym Topek'a też jest pasek, ale ma przyszytą gumę... W porównaniu do "zabezpieczenia" stosowanego w SKS jednak robi ogromną różnice.. Nie zmienia to faktu że DF M2 są genialne Pozdrawiam
fiqs Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Bender Fender można zrobić samemu co nie? Kupiłem już teczki i spróbuję coś wykombinować z czego robisz ten błotnik? jakie teczki?? wytłumacz proszę
sredniaq Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Możesz kupić teczkę na dokumenty, która ma w miarę elastyczną plastikową okładkę i kosztuje grosze. Nawet jak ci się nie uda za pierwszym razem to nic nie szkodzi, chociaż jest to tak proste, że pewnie dziecko w podstawówki da radę go wykonać, mając wydrukowany szablon.
fiqs Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 Tak właśnie myślałem że o takie teczki chodziło, ale nie spotkałem takich które by się nadawały, bo były zbyt wiotkie. Myślałem o takim błotniku który nie odleci po pierwszym myciu Karcherem ja poszukam jakiegoś sztywniejszego materiału może jak butelka PET albo arkusz pcv 2mm zdam relacje jak mi poszło.
michael26 Napisano 30 Maja 2013 Autor Napisano 30 Maja 2013 ok, dzięki A znacie jakiś sklep który tanio ma ten błotnik (M2) ?
robertrobert1 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 W modelu niższym Topek'a też jest pasek, ale ma przyszytą gumę... W porównaniu do "zabezpieczenia" stosowanego w SKS jednak robi ogromną różnice.. Nie zmienia to faktu że DF M2 są genialne Pozdrawiam Ja owe gumki, paseczki i inne pierdułki zastąpiłem metalową opaską hydrauliczną i błotnik trzyma się na sztywno. Oczywiście nie ma opcji błyskawicznego zdjęcia lecz mozolne odkręcanie śrubki.
zws Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 "ass saver" próbowaliście może: http://zmk.wikidot.com/ass ?
robertrobert1 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 "ass saver" próbowaliście może: http://zmk.wikidot.com/ass ? Nie i nie zamierzam. Plecy może i będą suche ale cały syf będzie latał poniżej, na bagażniku nie mówiąc o osobie, która jedzie za nami.
OdiLV4 Napisano 30 Maja 2013 Napisano 30 Maja 2013 Ja owe gumki, paseczki i inne pierdułki zastąpiłem metalową opaską hydrauliczną i błotnik trzyma się na sztywno. Oczywiście nie ma opcji błyskawicznego zdjęcia lecz mozolne odkręcanie śrubki. Jest to rozwiązanie, ale przeważnie śmigam bez błotników więc zależy mi na szybkim demontażu i jednocześnie dość mocnym trzymaniu się błotnika
J0ker Napisano 31 Maja 2013 Napisano 31 Maja 2013 Ja też śmigam bez błotników, ale ostatnie deszczowe tygodnie dały mi się we znaki. W starym rowerze miałem budżetowe błotniki Simpla Raptor, ale teraz się zastanawiam czy nie dopłacić do czegoś lepszego. W końcu błotników nie zmienia się co sezon, czy nawet co kilka lat. Na przód będę chyba próbował wyciąć sobie Bender Fender z teczki, a na tył będzie trzeba coś kupić.
mieszala5 Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Ja też śmigam bez błotników, ale ostatnie deszczowe tygodnie dały mi się we znaki. W starym rowerze miałem budżetowe błotniki Simpla Raptor, ale teraz się zastanawiam czy nie dopłacić do czegoś lepszego. W końcu błotników nie zmienia się co sezon, czy nawet co kilka lat. Na przód będę chyba próbował wyciąć sobie Bender Fender z teczki, a na tył będzie trzeba coś kupić. Witam! Macie może szablon tego Bendera Fendera? Też bym sprobował sobie coś takiego wyciąć ale z moimi zdolnościami może to zająć wieki! Taki krótki ten Bender że aż się nie chce wierzyć że działa! Jezdzi już ktoś z tym 2.0 i potwierdzi że jest o.k Ja potrzebuje błotników tylko okazjonalnie do fulla Sparka żeby przetrwać to mokradło które trzyma od miesiąca!
sredniaq Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Poszukaj jakiegoś dużego zdjęcia na necie, otwórz w paincie, wydrukuj tak aby zmieścił się na a4, wytnij i masz gotowy szablon. Sent from my HTC Sensation XL with Beats Audio X315e using Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.