Skocz do zawartości

[Znalezisko] stary rower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś wygrzebałem w piwnicy takie coś.

Najbliżej to chyba roweru Panasonic Sport.

Do tego jakiś inny złom.

Dla jakiś koneserów może będzie wiadome co to jest. Zastanawiam się ale to zapewne dopiero w wakacje poskładać coś z tego. Nie wiem czy warto,

Dodaje link do zdjęć i piszcie co o tym sądzicie 

http://chomikuj.pl/chomikt4/z*c5*82om/2013_05_11

Napisano

a to ja niestety drugi koniec polski, bo mam troche starych czesci i myslalem ze moze by sie cos razem zlozylo :P

Napisano

Rama CR-MO do gruntownej renowacji.

Starożytna przerzutka Shimano Eagle - do odrestaurowania.

Manetki Romet.

No name-owe cantilevery.

Jak bardzo tego pragniesz zrób sobie tą ramę i części na tip top, ja bym jednakże zostawił tylko ramę a i nad tym się bym zastanowił - chyba że ma wartośc emocjonalną dla Ciebie.

Napisano

Rama to raczej zwykla stalowka, nie cromo... Jak Ci sie nudzi to skladaj, troche czasu to bedzie wymagalo ale wyscigu pokoju raczej na tym sprzecie nie wygrasz. Po zlozeniu wszystkiego do kupy zadowolenie 100%!

• Mod Team
Napisano

Nie warto tego ruszać. Znaczy można to umyć naprawić co sie da i poskładać ale o wymianie części ja bym nie myślał, nie opłaca sie w dzisiejszym świecie.

Napisano

Można by zrobić ten rowerek. Prawie wszystkie części do ropy, wymyć i zobaczyć co się będzie nadawać. Ramę do wyczyszczenia i odmalowania. Można by z tego zrobić ładny klasyk z chromami.

Jednak koszt wszystkiego będzie baaardzo duży w porównaniu do nowych rowerów, ale nie to się liczy.

Tak jak odrestaurowuje się stare auta. Nie chodzi o koszt a o sentyment i pasję.

• 3 tygodnie później...
Napisano

OK temat do zamknięcia. Znalazłem drugi rower którego będe robił na single speed. Nie jestem koneserem starych rowerów wiec nie bede w tego ładował kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...