Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Kryptonite Evolution series 4 Integrated Chain 90cm

kregiel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

robertrobert1, celowe oszpecanie czegokolwiek to jak powrot do glebokiej komuny. Wtedy przypalalo sie sedesy w pracy, obijalo baterie w umywalkach by nie znalazly nowego "wlasciciela" itd. Nie sadzisz, ze to po prostu zalosne? Na pewno skuteczne ale bardzo zalosne. Wolalbym by legalnie obcinano konczyny za zlodziejstwo. Uzywam kilku samochodow, zaleznie od celu podrozy i nastroju, jednak bez wzgledu na ich cechy uzytkowe nie wyobrazam sobie bym je paskudzil celowo. Tak, jestem esteta :) Narzedzia pracy to naprzyklad komputery, laptopy, skomplikowane urzadzenia pomiarowe, to moj wizerunke. Mam go celowo niszczyc? Problem lezy w ludziach i od tego nalezy rozpoczac. Prawo im na to pozwala a reszta jest znieczulona.

Napisano

robertrobert1, celowe oszpecanie czegokolwiek to jak powrot do glebokiej komuny. Wtedy przypalalo sie sedesy w pracy, obijalo baterie w umywalkach by nie znalazly nowego "wlasciciela" itd. Nie sadzisz, ze to po prostu zalosne? Na pewno skuteczne ale bardzo zalosne. Wolalbym by legalnie obcinano konczyny za zlodziejstwo. Uzywam kilku samochodow, zaleznie od celu podrozy i nastroju, jednak bez wzgledu na ich cechy uzytkowe nie wyobrazam sobie bym je paskudzil celowo. Tak, jestem esteta :) Narzedzia pracy to naprzyklad komputery, laptopy, skomplikowane urzadzenia pomiarowe, to moj wizerunke. Mam go celowo niszczyc? Problem lezy w ludziach i od tego nalezy rozpoczac. Prawo im na to pozwala a reszta jest znieczulona.

Nie porównuj kradzieży samochodu do roweru bo wspólczesne zabezpieczenia jakie posiadają samochody nie tak łatwo pokonać. Jeśli jednak pokonasz owe zabezpieczenia to samochodzik jest łatwy do wyśledzenia...gps. Tymczasem na popularne zabezpieczenia roweru wystarczą cegi za niespełna 200 pln i masz rowerek za 5000 pln by od razu rozpłynąć się w tłumie.

Jeśli chodzi o zabezpieczenie laptopów to uważam, że przenoszenie ich w klasycznych dedykowanych torbach to nic innego jak tylko proszenie się o napaść. W sklepach można znależć tysiące pomysłów, które skutecznie maskują ów drogi sprzęt.

Napisano

Dlatego nosze laptopy w "ciekawych" plecakach :) Tym bardziej, ze sam laptop to czesto ulamek wartosci projektow i oprogramowania na nim. Sledzenie aut GPS to fikcja dla profesjonalnych zloczyncow. Sam znam osobe, ktorej "odparowala" Toyota Land Cruiser ze strzezonego parkingu z zainstalowanym GPS-em. Podjezdza ciezarowka z blaszana buda, pakuja auto do srodka i slad niknie. oczywiscie przed drobnymi zlodziejaszkami to pewne zabezpieczenie ale nie przecenialbym go. Oczywiscie masz racje, rower to nie auto jesli chodzi o skubniecie. Ciac rece i juz :)

Napisano

samochodzik jest łatwy do wyśledzenia...gps

No patrz, a w temacie o zabezpieczaniu roweru gps-em było tyle problemów do rozwiązania. Czyżby złodzieje samochodów nie korzystali z zakłócania sygnału gps i gsm (bądź innej komunikacji)?
Napisano

Niestety dzisiaj powiało smutkiem w sklepie rowerowym gdyż dowiedziałem się że tematowego zabezpieczenia nie ma i nie da się sprowadzić i podobnie jest z moim niedoszłym rowerkiem Flite 29 ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...