Skocz do zawartości

[stojak serwisowy] kupić czy zrobic

mmiksa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
powiem tak jak masz z czego zrobić jak masz chęci do zrobienia to sobie możesz zrobić wszystko ze wszystkiego do tego musisz mieć czas

a jak ci się po prostu nie chcesz i tyle to kupujesz nowe i ładnie zapakowane , czy to kupne czy sobie zrobisz  to będzie na pewno spełniać swoje zadanie

Napisano

do regulacji przerzutki, smarowania łańcucha czy parkowania wystarczy w zupełności, używam podobnego już jakiś czas.

Napisano

Witam,

W załączniku zdjęcie mojego stojaka zrobionego kilka minut temu.

Jeszcze nie wygląda atrakcyjnie, ale spełnia swoją funkcję. Jest stabilny i bez problemu można zrobić na nim podstawowe czynności serwisowe.

Czas pracy jakieś 25 min., a jako materiał posłużył stojak ekspozycyjny wystawiony na "śmietnik" przez jeden ze sklepów w mojej okolicy.

Konstrukcja banalnie prosta, co widać na zdjęciu.

Oczywiście można kupić gotowy stojak, ale ile satysfakcji płynie ze zrobienia samemu i jak dobrze smakuje piwo po dobrze wykonanej robocie :D

Pozdrawiam

post-132994-0-33849000-1368292304_thumb.jpg

Napisano

Daj sobie spokój z tym pierwszym z aukcji. Kupiłem go i to totalny szajs, albo ja nie umiem go używać. Jest niestabilny, nie opłaca się moim zdaniem wydawać na niego kasy. Wolałbym już kupić taki który trzyma z dwóch stron.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja zrobiłem własny stojak, ma możliwość podwieszenia nie tylko tyłu, ale także przodu, nie jest to duża wysokość, ale wystarczająca... Zajmuje mniej miejsca od tego deseczkowego i raczej na pewno jest lżejszy i łatwiejszy w transporcie ;)

Pzdr

Napisano

Zrobiłem sobie taki drewniany jak ktoś z forum. Wyregulowałem dzięki niemu przerzutkę i zmieniłem linki. Po teście wytrzymałościowym (usiadłem na rowerze i chciałem poczuć się jak na trenażerze) lekko się wygiął ale nadal ok. Lecz zamierzam i tak kupić tylko, że taki grawitacyjne gdzie oba koła są w powietrzu. Czekam na Genio jak będzie za ok. 120zł :thumbsup:

Napisano

Zdecydowanie bardziej się wysil i zrób stojak w który to cały rower wieszasz za siodło na wysokość twarzy a wówczas nie będziesz musiał kucać i będziesz mieć swobodny dostęp do wszystkich części. Ja zrobiłem sobie takowy w garażu, doczepiłem do sufitu na zawiasie i mogę go w każdej chwili rozłożyć.

Napisano

Dobry pomysł ale nie mam garażu i wolę bardziej mobilny stojak. Raz będę robił w domu, raz na balkonie, raz w pokoju, raz w piwnicy. Zostanę przy tym co wybrałem :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...