mmiksa Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Czy taki stojak wystarczy do prostych czynności przy rowerze (regulacja, konserwacja): http://allegro.pl/stojak-rowerowy-serwisowy-naprawczy-uniwersalny-i3239244264.html czy może zrobić coś takiego jak forumowicz: http://www.forumrowerowe.org/topic/132416-stojak-rowerowy-wlasna-konstrukcja-z-drewna-p/?hl=stojak jak myślicie?
Nysa Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 powiem tak jak masz z czego zrobić jak masz chęci do zrobienia to sobie możesz zrobić wszystko ze wszystkiego do tego musisz mieć czas a jak ci się po prostu nie chcesz i tyle to kupujesz nowe i ładnie zapakowane , czy to kupne czy sobie zrobisz to będzie na pewno spełniać swoje zadanie
mmiksa Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 a czy ten stojaczek z allegro jest w miarę stabilny? bo tylko łapie z jednej strony. ma ktoś podobny?
PawelDL Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 do regulacji przerzutki, smarowania łańcucha czy parkowania wystarczy w zupełności, używam podobnego już jakiś czas.
Lucek17 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Witam, W załączniku zdjęcie mojego stojaka zrobionego kilka minut temu. Jeszcze nie wygląda atrakcyjnie, ale spełnia swoją funkcję. Jest stabilny i bez problemu można zrobić na nim podstawowe czynności serwisowe. Czas pracy jakieś 25 min., a jako materiał posłużył stojak ekspozycyjny wystawiony na "śmietnik" przez jeden ze sklepów w mojej okolicy. Konstrukcja banalnie prosta, co widać na zdjęciu. Oczywiście można kupić gotowy stojak, ale ile satysfakcji płynie ze zrobienia samemu i jak dobrze smakuje piwo po dobrze wykonanej robocie Pozdrawiam
adhed Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Daj sobie spokój z tym pierwszym z aukcji. Kupiłem go i to totalny szajs, albo ja nie umiem go używać. Jest niestabilny, nie opłaca się moim zdaniem wydawać na niego kasy. Wolałbym już kupić taki który trzyma z dwóch stron.
mmiksa Napisano 12 Maja 2013 Autor Napisano 12 Maja 2013 Znalazłem deseczki. Spróbuje sam zrobić jak kolega z forum. Trzymajcie kciuki
OdiLV4 Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Ja zrobiłem własny stojak, ma możliwość podwieszenia nie tylko tyłu, ale także przodu, nie jest to duża wysokość, ale wystarczająca... Zajmuje mniej miejsca od tego deseczkowego i raczej na pewno jest lżejszy i łatwiejszy w transporcie Pzdr
mmiksa Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 Zrobiłem sobie taki drewniany jak ktoś z forum. Wyregulowałem dzięki niemu przerzutkę i zmieniłem linki. Po teście wytrzymałościowym (usiadłem na rowerze i chciałem poczuć się jak na trenażerze) lekko się wygiął ale nadal ok. Lecz zamierzam i tak kupić tylko, że taki grawitacyjne gdzie oba koła są w powietrzu. Czekam na Genio jak będzie za ok. 120zł
robertrobert1 Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Zdecydowanie bardziej się wysil i zrób stojak w który to cały rower wieszasz za siodło na wysokość twarzy a wówczas nie będziesz musiał kucać i będziesz mieć swobodny dostęp do wszystkich części. Ja zrobiłem sobie takowy w garażu, doczepiłem do sufitu na zawiasie i mogę go w każdej chwili rozłożyć.
mmiksa Napisano 24 Maja 2013 Autor Napisano 24 Maja 2013 Dobry pomysł ale nie mam garażu i wolę bardziej mobilny stojak. Raz będę robił w domu, raz na balkonie, raz w pokoju, raz w piwnicy. Zostanę przy tym co wybrałem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.