Skocz do zawartości

[Kierownica] Nowa, gięta, mocna, nieciężka

andrut61

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

W tej chwili mam mostek  110mm o kącie 6*(ok. 155g) i płaską kierownicę 600mm z 6* gięciem do tyłu (ok. 206g) o śr. 31.8.

Pozycja na rowerze jak i jego prowadzenie mi odpowiada, jednak kierownica jest za wąska dla mnie (Długaśne łapy i spore barki). Sądzę, że nowa powinna mieć 640mm-680mm. Chyba preferuję kierownice giętą ale o minimalnym wzniosie lub ew płaską.

Nowa nie może być cięższa od poprzedniej. Musi być mocna. Może być alu albo z dobrego węgla. Kolor czarny lub czerwony.  Co polecacie?

Wpadła mi w oko http://bikecenter.pl/index.php?p7955,easton-ec70-xc-riser-20-31-8-685mm-kierownica-13

Napisano

Zerknij do mojego tematu. Kryteria prawie identyczne a jestem bardzo zadowolony z zakupu (zarówno pod względem jakości jak i ceny), no i masz dostępną opcję z minimalnym wzniosem (1/2").

Kupowałem tutaj. Dobra cena i szybka dostawa.

Napisano

Twój temat już czytałem. Ten answer jest spoko ale kryteria są takie żeby nowa ważyła przynajmniej tyle co stara.

Napisano

Twój temat już czytałem. Ten answer jest spoko ale kryteria są takie żeby nowa ważyła przynajmniej tyle co stara.

Masz kierownicę 600mm i chcesz żeby 685 ważyła mniej (na dodatek gięta)? Jeśli tak to pozostaje Ci tylko węgiel raczej.

Napisano

Mój pogięty Ritchey 660 mm ważył 154 gramy. Taki wynik jest możliwy raczej tylko dla kierownicy karbonowych i raczej takich z kategorii xc.

Napisano

W sumie taki answer + gripy kcnc i wagowo jestem urządzony. A z tych karbonowych (tych mocnych) to co polecicie? Taki Easton EC70 jak w pierwszym poście np?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...