kemot1974 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 cześc, mam mały problem, otóż podczas jazdy obiża mi się sztyca podsiodłowa o dwie kreski na podziałce. Sztyca jest u mnie trzeci sezon, wcześniej takie zjawisko nie występowało. Zacisk też jest ten sam od nowości. Dodam, że wszystko kilkukrotnie wyjmowałem i czyściłem również wnęrze ramy ( rury podsiodłowej). Nie mam pomysłu co jeszcze mogę zrobić, może ktoś ma jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Sztyca aluminiowa czy karbonowa ? Może za słabo zaciskasz zacisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUKASZ1980 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 A jaki masz zacisk?Powiem tak ,ja miałem zacisk oryginalny z firmy Scott,tam jest taka plastikowa podkładka.Wyrabia się i zacisk jest do wywalenia.Zmieniłem na cały aluminiowy z ACCENTA i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Zaciski oryginalne z CUBE też puszczają. Miałem 2 takie przypadki w rowerach serii LTD, w obu pomogło zmiana na zacisk ściskany przez śrubę imbusową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 sztyca i zacisk aluminium, zacisk skręcony na max. Zacznę od zmiany zacisku na skręcany śrubą, chciałem uniknąć kosztów Dzięki Wszystkim za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.