Skocz do zawartości
  • 0

Accent Tormenta Lady (2013)

rzezniol

Pytanie

Nazwa: Accent Tormenta Lady (2013)

Data dodania: 11 maj 2013 - 15:56

Rower dla żony ...Dlaczego Tormenta Lady ... bo jak moja druga polowa zobaczyła ramę ... "Jee jaka ładna".Do tego geometria pasuje więc jest ciacia.Dlaczego go składałem a nie kupowałem gotowca ?Bo za tyle ile wydałem nie kupie roweru w wadze 12 kg bez tarcz i z amortyzatorem powietrznym. :)Rower miał być ładny, lekki, bez wodotrysków technologicznych, niezawodny, wygodny i miał nie przeszkadzać w jeździe.Waga roweru do jazdy - suma wagi poszczególnych części.Efekt końcowy przedstawiam na forum pod krytykę :)

Zobacz rower

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawa koncepcja :) Przemyślane i dobrze dobrane komponenty oraz osprzęt. Waga wygląda ciekawie. Moim zdaniem świetnie zbudowany rower oferujący dużo więcej niż seryjne modele. Aż ciekawi mnie ile kosztował cały secik. Coś czuję, że na 100% bije na głowę ceny sklepowych rowerów z podobnym osprzętem.

Super, teraz niech jeździ długo i daje radość:)

Cenowo wyszedł jak typowe oferty na Krossa Level F3 / A3 około 1,8 - 2 kzł ...

Dokładnie tego nie liczyłem bo część elementów miałem i czekały na swój czas.

Na "minus" w specyfikacji mogę zaliczyć zbędne przy sposobie użytkowania tego roweru hamulce tarczowe ...

Na plus ...

- Amortyzator Spinner SW7 vs XCM

- Korba M443 vs M311

- napę zamiast 3x9  vs 3x8

- 2 kg niższa waga 

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...