Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. miałem strasznie długa przerwę w świecie rowerów z powodu wybitego biodra, teraz zajawka znów powraca.. i zbieram sprzęt  przede wszystkim chce odzyskać kondycje :)

na pierwszy ogień idą rozebrane przeze mnie 66 jakieś półtora roku temu - po takim czasie nie za bardzo pamiętam jaki to bym model i jak go złożyć  :( nadal szukam części lecz na pewno jakieś pogubiłem (przeprowadzałem się);/ zamieszczam kilka fotek co mam i prosił bym o jakaś pomoc by ustalić jaki to model i czego mi brakuje.

dsc0756gf.jpg

dsc0757hu.jpg

dsc0775cp.jpg
dsc0772op.jpg
dsc0771j.jpg
dsc0769n.jpg
dsc0768lf.jpg
dsc0767j.jpg
dsc0760xw.jpg
dsc0761hw.jpg
dsc0762s.jpg
dsc0763w.jpg
dsc0764y.jpg
dsc0765f.jpg
dsc0766b.JPG
dsc0759zk.jpg
dsc0756gf.jpg
dsc0757hu.jpg
dsc0758ca.jpg
dsc0776x.jpg

Napisano

Mi to wygląda na sprężyne z asystą powietrza(ta dana piwinna pomóc, aby znaleźć jakić poradnik na yt) (nie jestem pewien do końca bo w marzochach od dawna nie siedze) wpierw załatwiłbym olej   np. motoreksa(tabela gęstości/ilości/ciśnienia jest na str. producenta), o-ringi(można dstać najtaniej w sklepie hyraulicznym lub od producenta(chore ceny) oraz śrubki od tłómików(te dolne) bo na zdj. nie widziałem

Ps. też jestem po kontuzji i bardzo prosiłbym o jakieś podpowiedzi w moim temacie w rowery/ramy, byłbym bardzo wdzięczny :)

Napisano

To model z tłumikiem/tłumikami rc/hscv, czyli raczej wysoki model. Potrzebne do użytkowania widelca są dolne śruby mocujące tłumiki do goleni.

Napisano

To model z tłumikiem/tłumikami rc/hscv, czyli raczej wysoki model. Potrzebne do użytkowania widelca są dolne śruby mocujące tłumiki do goleni.

Wydaje mi się własnie ze to był rc, nakrętki dolne niestety nie wiem gdzie są :( i chyba zostaje mi szukać ich u dilera. uszczelki muszę zamówić tylko nie pamiętam jaki ma być rozmiar a stare pewnie wywaliłem. Jeśli zakupie oryginalne uszczelki, czy w zestawie bezie ten pierścień do mocowania olejowej? (chyba dobrze kojaze ze było coś takiego?)

pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

To jest 66 RC 2005.
Komplet uszczelek na średnice 35 mm, dostępne na allegro lub u dystrybutora.
Naprężenie wstępne regulowane ciśnieniem powietrza, i regulatory tłumienia u góry- prawa porwót, lewa kopresja - tak jak naklejki mówią. 
Czego Ci brakuje, regulatorów górnych(złote na fotce), śrub(złote na fotce) plus oringów na dole, uszczelek, dolnych lagów- niema ich na zdięciach :D
Ten model miał też regulowany skok 150/170 poprzez przestawienie krótkiego plastikowego elementu.
Powodzenia.
p4pb2176723.jpg
p4pb7674184.jpg
p4pb674138.jpg

Edytowane przez Arhain
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...