adrian92 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Witam. miałem strasznie długa przerwę w świecie rowerów z powodu wybitego biodra, teraz zajawka znów powraca.. i zbieram sprzęt przede wszystkim chce odzyskać kondycje na pierwszy ogień idą rozebrane przeze mnie 66 jakieś półtora roku temu - po takim czasie nie za bardzo pamiętam jaki to bym model i jak go złożyć nadal szukam części lecz na pewno jakieś pogubiłem (przeprowadzałem się);/ zamieszczam kilka fotek co mam i prosił bym o jakaś pomoc by ustalić jaki to model i czego mi brakuje.
BananowyJohny Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Mi to wygląda na sprężyne z asystą powietrza(ta dana piwinna pomóc, aby znaleźć jakić poradnik na yt) (nie jestem pewien do końca bo w marzochach od dawna nie siedze) wpierw załatwiłbym olej np. motoreksa(tabela gęstości/ilości/ciśnienia jest na str. producenta), o-ringi(można dstać najtaniej w sklepie hyraulicznym lub od producenta(chore ceny) oraz śrubki od tłómików(te dolne) bo na zdj. nie widziałem Ps. też jestem po kontuzji i bardzo prosiłbym o jakieś podpowiedzi w moim temacie w rowery/ramy, byłbym bardzo wdzięczny
tobo Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 To model z tłumikiem/tłumikami rc/hscv, czyli raczej wysoki model. Potrzebne do użytkowania widelca są dolne śruby mocujące tłumiki do goleni.
adrian92 Napisano 12 Maja 2013 Autor Napisano 12 Maja 2013 To model z tłumikiem/tłumikami rc/hscv, czyli raczej wysoki model. Potrzebne do użytkowania widelca są dolne śruby mocujące tłumiki do goleni. Wydaje mi się własnie ze to był rc, nakrętki dolne niestety nie wiem gdzie są i chyba zostaje mi szukać ich u dilera. uszczelki muszę zamówić tylko nie pamiętam jaki ma być rozmiar a stare pewnie wywaliłem. Jeśli zakupie oryginalne uszczelki, czy w zestawie bezie ten pierścień do mocowania olejowej? (chyba dobrze kojaze ze było coś takiego?) pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
Rulez Napisano 12 Maja 2013 Napisano 12 Maja 2013 Najlepiej gdybyś pytał w Gregorio, powinni wiedzieć co jest w zestawie .
Arhain Napisano 26 Maja 2013 Napisano 26 Maja 2013 (edytowane) To jest 66 RC 2005.Komplet uszczelek na średnice 35 mm, dostępne na allegro lub u dystrybutora.Naprężenie wstępne regulowane ciśnieniem powietrza, i regulatory tłumienia u góry- prawa porwót, lewa kopresja - tak jak naklejki mówią. Czego Ci brakuje, regulatorów górnych(złote na fotce), śrub(złote na fotce) plus oringów na dole, uszczelek, dolnych lagów- niema ich na zdięciach Ten model miał też regulowany skok 150/170 poprzez przestawienie krótkiego plastikowego elementu.Powodzenia. Edytowane 26 Maja 2013 przez Arhain
Rekomendowane odpowiedzi