Skocz do zawartości

[amortyzator] ZOOM Endura 381 - pukanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Ostatnio zakupiłem rower KROSS HEXAGON z amortzatorem ZOOM Endura 381. Problem jest jednak taki że jak chce np. podbić rower aby wjechać na krawężnik to słychać głośne puknięcie. Tak jak by jakis luz w nim był czy co. Możecie dać jakieś porady od czego to tak i jak to naprawić ?

Kiedyś miałem podobny amortyzator , też pukał. Można to rozwiązać w ten sposo , że podłożyłem na końcach sprężyn w środku amortyzatora kawałki elastomeru . Pomyśl jednak o zmianie na coś innego , szybko złapał luzy i to jest typowy uginacz , nie amortyzator.

2i regulaminu

to to aż takie badziewie ?? Kurde człowiek szuka roweru aby czasem się przejechać. Czyta fora i wybiera rower markowy, tańszy ale markowy aby nie kupić marketowca a się okazuje że w tym markowym podzespoły są takie jak i pewnie w tych marketowych...

Zależy czego oczekujesz od roweru i jakie ma mieć przeznaczenie. Może się okazać że w zupełności wystarczy Ci to co masz. Stukanie możesz wyeliminować tak jak kolega pisał wyżej. Możesz też użyć jakiejś twardej gumy.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Wymień ten amor na widelec sztywny np.Mosso(ok.300zł,750 gram)Do okazjonalnych jazd po mieście nic lepszego nie potrzeba.Osobiście mam i używam,wolę takie rozwiązanie niż pseudoamortyzator za 200-300zł i wadze 2400gram.

Potrzebuję do zwyczajnej jazdy raz na jakiś czas. czy to do pracy czy gdzieś rekreacyjnie, jednak to pukanie jest bardzo drażniące, tak jak by tam luz był.

To odpowiedź masz wyżej jak to wyeliminować.

2i regulaminu !

No niestety tak to jest. Nie można się spodziewać niewiadomo czego jeśli kupuje się coś z niższej półki. Ja to rozumiem że ludzie pracują ciężko na każdą złotówkę i kupują to na co ich stać, ale powinni kupować z świadomością i nie powinni być później rozczarowani zakupiony towarem.

No niestety cena końcowa robi jakość.To wina naszych w większości słabych polskich zarobków bo taki np. Nieniec za jedną 1/4 swej pensji kupi przyzwoity rower za ok 800 euro a my za 800 stów badziewny makro-złom z Tesco.

Wymień już jak musisz tego Zooma bo on jest nienaprawialny na XCR Suntour-a.Będzie działał lepiej o umowną klasę.

Chociaż ze swej strony obstaję przy Mosso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...