ajqju Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Witam, Ostatnio zakupiłem rower KROSS HEXAGON z amortzatorem ZOOM Endura 381. Problem jest jednak taki że jak chce np. podbić rower aby wjechać na krawężnik to słychać głośne puknięcie. Tak jak by jakis luz w nim był czy co. Możecie dać jakieś porady od czego to tak i jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Kiedyś miałem podobny amortyzator , też pukał. Można to rozwiązać w ten sposo , że podłożyłem na końcach sprężyn w środku amortyzatora kawałki elastomeru . Pomyśl jednak o zmianie na coś innego , szybko złapał luzy i to jest typowy uginacz , nie amortyzator. 2i regulaminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Te widelce tak mają ze względu na beznadziejną konstrukcje i ogólną beznadziejność. Można z tym walczyć ale lepiej jest kupić coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellfirez1 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 ty się lepiej ciesz że on te wjeżdżanie na krawężniki wogóle wytrzymuje :X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajqju Napisano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 to to aż takie badziewie ?? Kurde człowiek szuka roweru aby czasem się przejechać. Czyta fora i wybiera rower markowy, tańszy ale markowy aby nie kupić marketowca a się okazuje że w tym markowym podzespoły są takie jak i pewnie w tych marketowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Zależy czego oczekujesz od roweru i jakie ma mieć przeznaczenie. Może się okazać że w zupełności wystarczy Ci to co masz. Stukanie możesz wyeliminować tak jak kolega pisał wyżej. Możesz też użyć jakiejś twardej gumy. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajqju Napisano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Potrzebuję do zwyczajnej jazdy raz na jakiś czas. czy to do pracy czy gdzieś rekreacyjnie, jednak to pukanie jest bardzo drażniące, tak jak by tam luz był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Wymień ten amor na widelec sztywny np.Mosso(ok.300zł,750 gram)Do okazjonalnych jazd po mieście nic lepszego nie potrzeba.Osobiście mam i używam,wolę takie rozwiązanie niż pseudoamortyzator za 200-300zł i wadze 2400gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Potrzebuję do zwyczajnej jazdy raz na jakiś czas. czy to do pracy czy gdzieś rekreacyjnie, jednak to pukanie jest bardzo drażniące, tak jak by tam luz był. To odpowiedź masz wyżej jak to wyeliminować. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Potrzebuję do zwyczajnej jazdy raz na jakiś czas. To kup sobie zwykły sztywny stalowy widelec, działa tak samo a ucina ponad 1kg z wagi roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajqju Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Już chyba pozostanę przy tym. na wadze mi nie zależy, wolę aby chociaż troche ręce amortyzowało bo głównie po lesie i pagórkach jeżdżę. Mam tylko nadzieje że nie odpadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cu8er Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Wiesz, że uginacz ma luzy i może się rozlecieć w każdym momencie to nic z tym nie zrobisz tylko będziesz dalej na nim jeździł. Śmieszy mnie takie podejście większości osób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajqju Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 A mnie śmieszą takie wypowiedzi ludzi którzy nie czytają ze zrozumieniem. Na innym forum jak i telefonie do serwisu powiedzieli że te modele tak niestety mają i niewiele z tym zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 No racja coś tam jeszcze amortyzuje, ale jak nie będziesz doń często zaglądał będzie działał dokładnie tak jak sztywny z waga 3 krotonie większą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajqju Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 z czasem pewnie i go wymienię na jakiś lepszy. Szkoda tylko że wkładają takie do pseudo markowych rowerów a potem człowiek ma tylko problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 2i regulaminu ! No niestety tak to jest. Nie można się spodziewać niewiadomo czego jeśli kupuje się coś z niższej półki. Ja to rozumiem że ludzie pracują ciężko na każdą złotówkę i kupują to na co ich stać, ale powinni kupować z świadomością i nie powinni być później rozczarowani zakupiony towarem. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 No niestety cena końcowa robi jakość.To wina naszych w większości słabych polskich zarobków bo taki np. Nieniec za jedną 1/4 swej pensji kupi przyzwoity rower za ok 800 euro a my za 800 stów badziewny makro-złom z Tesco. Wymień już jak musisz tego Zooma bo on jest nienaprawialny na XCR Suntour-a.Będzie działał lepiej o umowną klasę. Chociaż ze swej strony obstaję przy Mosso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.