Lezza Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Cześć, co zrobić z fantem na zdjęciu? mogę tak jeździć czy zmienić dętkę na cieńszą? Dałem już nawet w to miejsce oliwki i dalej lipa, dalej jest krzywo założona. I z przodu i z tyłu mam ten sam problem. Opona to Ultremo ZX 700x23C, dętka to Schwalbe SV15 od 18C-28C więc wszystko jest w porządku. Co radzicie? Problem występuje tylko w miejscu wentyla, dalej wszystko idealnie.
artex232 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Może spróbuj napompować do połowy, chwilę pojeździć żeby się opona ułożyła, a potem napompować do końca.
Artwro Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 W takiej sytuacji zawsze pompowałem na poluzowanym wentylu.Jesli jest dociągnięty nakrętką na maxa to oponka nie będzie przylegac w tym miejscu,bo dętka blokuje.
1415chris Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 W jaki sposob zakladasz opone? Zaczynasz od wentyla, czy od przeciwleglej strony? Zaczynasz od wentyla. Wciskasz go, tak aby polaczenie detki i wentyla podnioslo sie w obreczy, umozliwiajac rantom opony pelny, prawidlowy kontakt z rantami obreczy. Naciagasz reszte i nie powinno byc zadnych, tego typu nierownosci.
Lezza Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 Problem zlikwidowałem tak jak radziliście. Po pierwsze odrobina oliwki, a po drugie wcisnąłem wentyl w czasie pompowania do 4 barów do środka opony po czym go puściłem. Jest idealnie. Dzięki za pomoc. P.S Niby zmieniałem tyle razy dętkę w MTB, a tutaj w szosie mi przysporzyła problemów
parmenides Napisano 28 Sierpnia 2013 Napisano 28 Sierpnia 2013 Mam ultremo zx od 2500km już się strzępi po bokach, pełno śladów po kamykach, kilka dziur po szkle, 1 pana na tym dystansie. Fajne, bo szybkie, ale nie kupię tych schwalbe następnym razem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.