Mod Team anarchy Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Napisano 12 Listopada 2013 mylisz się Ten model jest zaciskany a tamten rozpierany inaczej rozłożone siły, inne punkty podparcia, o różnicy materiału nie wspomnę...
Mod Team Maniak Napisano 12 Listopada 2013 Mod Team Napisano 12 Listopada 2013 Ok, my bad W każdym razie efekt zbliżony, to i to lubi się przekręcić
OrzelPiotr Napisano 21 Listopada 2013 Napisano 21 Listopada 2013 (edytowane) Ok, racja , ritchey nie posiada identycznego mocowania co te bontragery, z mojej strony mowa jest o tym aluminiowym modelu , jak wspomniałem nie mam podstaw podejrzewać że to fake bo była fabrycznie w rowerze, podobieństwo sprowadza się do skręcania tego jedną śrubą od boku i tego że pręty ściskane są na podobnej zasadzie. Mam dwie takie sztyce (single bolt) jedną w wersji alu wcs druga carbon wcs - nigdy nie miałem problemu z pływającym siodełkiem (11,5 Nm załatwia sprawę), sztyca mimo UD też nie zjeżdża. Edytowane 21 Listopada 2013 przez OrzelPiotr
szliri Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Napisano 20 Grudnia 2013 Różnica w wykonaniu sztycy Bontrager Carbon XXX a sztycy którą tutaj testowałem jest bardzo duża, szczególnie się to tyczy wykonania jarzma, problem w oryginale z przesuwającym się siodłem nie istnieje !
Rekomendowane odpowiedzi