kitof26 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Witam wszystkich od pewneg oczasu jeżdzę na napędzie korba shimano slx 2012 wszystko dyna-sys 10r tył shimano xt przód slx kaseta slx piasta tylna slx łańcuch slx i pedały m540 problem polega na strzelaniu podczas mocniejszejo naciśnięca na ramie korby, sprawdziłem miski suportu wszystko ok są dokręcone odpowiednio , sprawdziłem siodełko dokręciłem kluczem dynamometrycznym , piasta jest nowa mam 90km a cały napęd około 900km Rama scott scale 70 więc wątpie żeby coś popękało, Proszę o Pomoc Jutro jeszcze sprawdze pedały , czy macie jakies pomysły co jeszcze to może być ? Dzieki Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refiko Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Sprawdź stery, tam też działają duże siły w czasie dokręcania. "na ucho" może ci się wydawać, że dźwięk dobiega z innego miejsca, ale to w rowerze często jest mylące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Dzięki , wezmę to pod uwagę ale stery raczej nie bo nawet jak rower stoi i się lekko nadusi na korbę to pstryka też ale zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
refiko Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 może oś "stopo-popychacza" ?? Pstrykanie występuję na obu nogach/ stronach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VTT Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Według mnie to suport, wykręć miski wyczyść i przesmaruj gwinty smarem montażowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Mam podobny problem ze strzelaniem podczas mocniejszego pedałowania ,problemem okazał się pedał (prawy) trzeba wszystko dobrze dociągnąć i przestało tyle ze na jakiś czas ,po ok 500km ponownie zaczyna delikatnie strzelać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitof26 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 ok wyczyszcze miski i sprawdze pedały , jak nie pomoże to się jeszcze odwezę dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 moga to być: - łożyska suportu - pedały - czasami sztyca - lub mniej prawdopodobne gdzieś w kokpicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Pstrykanie może powstawać także przez hak przerzutki, więc sprawdź też czy masz go dobrze dokręconego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Według mnie to suport, wykręć miski wyczyść i przesmaruj gwinty smarem montażowym Ja też tak miałem i okazało się że to jednak suport, Wykręciłem, przeczyściłem, przesmarowałem, skręciłem i...wszystko minęło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 ja też tak miałem i okazało się że to pedały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.