dejot Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Sorry brat się nie wylogował z forum i pod jego nickiem pisalem:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Tylko jak moge sprawdzić czy to na pewno wina zaplecienia a nie np wygiętej ramy? Gdyby rama była wygięta to koło było by skrzywione pod kątem a nie przesunięte równolegle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Hmmm.. No w sumie... Napisałem maila do działu serwisu Krossa ze zdjęciami- ciekawe kiedy odpowiedza... Ciakawe co teraz? Reklamacja? Czy naprawa w serwisie? Eh... może pewnych rzeczylepiej nie wiedziec- Taki byłem zadowolony z tego roweru :/ W ogole to dzieki za pomoc Ziom! Pozdrowionka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 a ja tam tych zamieszczonych fotek nie widze ... nie wiem czemu ale otwiera mi sie niedzialajaca strona zamiast zdjecia ktore tam powinno byc... jesli chcesz ja jutro moge wrzucic fotke roweru z tylu jak wyglada u mnie np. te kolo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...63a206eb29.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...408078043c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...c3a1d5e2d7.html Spróbuj te Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 no teraz to widze zaciekawie to nie wyglada... a co do maila do krossu ... odpisanie z ich strony chyba graniczy z cudem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 No właśnie tego najbardziej się obawiam... Najwyżej będe tak śmigał bo jeździć toto jeździ Chyba ze w Poznaniu do jakiegoś zerwisu zajadę i zapytam o ce be:P Już wiem czemu mnie tak na prawo ciągnie przy stójce Dziekówa Wam Koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Łooooo 10 godzin nie minęło jak dostałem odpowiedz serwisu Krossa! :surprised: : Witam, Proponuję wizytę w najbliższym serwisie. Jeżeli posiada Pan podbitą kartę gwarancyjną (z pieczątką sprzedawcy) jest ona dokumentem uprawniającym do napraw gwarancyjnych w całej Polsce. Na końcu książeczki gwarancyjnej jest wykaz punktów serwisowych i w każdym z tych punktów powinien uzyskać Pan pomoc. Serwisant oceni, dlaczego nastąpiło przesunięcie koła - w przypadku jakichkolwiek wątpliwości będzie kontaktował się z serwisem KROSS w Przasnyszu. Proszę wybrać najwygodniejszy dla Pana serwis - w miejscu zamieszkania lub za jakiś czas w Poznaniu. Jeżeli rower do tej pory sprawował się bez zarzutu to prawdopodobnie chodzi tylko o przesunięcie koła. Pozdrawiam serdecznie Prynajmniej firma jako całość nie podpada Inna sprawa, że wiele to sie nie dowiedzialem hehhee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 w przypadku jakichkolwiek wątpliwości będzie kontaktował się z serwisem KROSS w Przasnyszu. to mam slynne miasto :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 14 Września 2006 Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Z Przasnysza jesteś? Hehe dobrze wiedziec- jakbym jechał osobiście opiprzyć Krossa to dam znać- pokażesz jakąś traskę fajną hehe Kurcze... Kuzynka miala oferte pracy od Krossa ale wolała zostać w Poznaniu:( Teraz by sie przydala;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 15 Września 2006 Udostępnij Napisano 15 Września 2006 hehe no jestem jestem nie ma sprawy jak bedziesz sie wybieral daj znac to cos nie cos Ci pokaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Wczoraj obrócilem mostek tak abym miał lekko niższą kierownicę pozostawiając wszysktie 3 nakładki na dole, tak jak były. Ma ktoś tak i czy lepioej mu się jeździ? Mostek obrócony+3 nakładki na dole:) Napisze wrażenia z jazdy i zdjęcia: http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/18755/ http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/18756/ Ogólnie mi sie nudzilo ichciałem coś porobić... na początku luzy bły straszne bo muszą być zawsze 3 nakładki niestety:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Ja mam jedna podkladke osadzona na mostku od gory, a sam mostek spoczywa na misce od sterow ravek Nie usza byc 3 podkladki dystansowe, kwestia uciecia rury na wysokosc ci odpowiadajaca. I wywal ta stopke, odblask ze sztycy, a te rogi to bez komentarza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 ja mam A6 i obróciłem mostek i obniżyłem o 2podkładki. Teraz jak chce sobie ścignąć to mam lepszą kontrolę nad kierą, mogę się bardziej wychylić do przodu i uzyskać większą prędkość. Oprócz tego nie mam tak wygiętych dłoni w nadgarstkach jak miałem wcześniej i wygodniej mi się jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Rozkrecal juz ktos moze tego amora z A4 bo chyba mam zamiar to uczynic bo moze cudem uda mi sie osobiscie jakos naprawic ta regulacje twardosci no i pozbyc sie tego metalicznego stuku :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
froggio Napisano 17 Września 2006 Udostępnij Napisano 17 Września 2006 czym moglby ktos dac zdjecie z widokiem lewego mech korbowego i jego przylaczeniem do ramy z góry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 18 Września 2006 Udostępnij Napisano 18 Września 2006 moze jest jakis chetny na Amora z A4 ? bo pilnie i szybko chce sprzedac... cena - dogadamy sie raczej, taniej w kazdym razie na pewno niz na allegro, przebieg - 250km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Panowie az jestem z siebie dumny naprawilem dzis regulacje twardosci czy tam blokade skoku jak ktos woli to co im sie wysypalo jescze przed pierwsza jazda bez zadnych serwisow i oczekiwania dniami trwalo to moze hmm z 5 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeson Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Siemka Zmienilem niedawno w moim Krossiku opny na lzejsze, a mianowicie Kenda Karma. Wczoraj pojechalismy na Sleze podjezdzalismy szlakiem 3km ( pomijac stan przedzawalowy z braku kondycji, w sobote powrot z 2tyg. wczasow) i bylo fatalnie, opony sie slizgaly po kamieniach, a przy zjezdzie naprawde ciezko bylo opanoac rower no i zaliczylem glebe. Dzisiaj jazda standradowa trasa i znow gleba, na zjezdzie tylko tym razem z glebszych piachem. Nie wiem czy to przez moja kiepska jazda, czy tez cos jest nie tak z tymi oponami i nie nadaja sie w teren. Nie powiem po lesnym drozkach i asfalcie smiga sie za######iscie, trase lesno-asfaltowa ( 33km w tym 11 las 22 asfalt )zrobilem 5 minut szybciej niz na Schwalbe. Co sadzicie o tych Kendach? Czy jest to poprostu kwestia objezdenia sie i nabrania wprawy, czy tez opny te nie nadaja sie w teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 djmac tez bede naprawiał blokade amorka - jak to zrobiłeś? Coś z tą srubą imbusową? WD-40 Regulacja twartości to co innego, te ta zółtawa (+ - ) pokrętka, która nic nie zmienia, no może z 1 cm jest mniejszy SAG -- froggio ja ci dam przy okazji fotem ale z tego co pamietam to suport wystaje kilka mm - o te "wystawanie" chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 ^^ Rogi dawno zdjęte ^^ Do łamanej kiery nie pasują zadne rogi.... no moze WCS jakieś bardzo króciutkie:) Nózka jest mi potrzebna.... rower nie jest po to żeby ładnie wyglądać tylko żeby bł praktyczny no ludzie .. nie zawsze znajdzie się kamiec czy drzewo o które można oprzeć Światełko ze sztycy nie zdejmę bo po co? Też coś nie pasuje w wyglądzie?! watpie... Ja po przestawinie/obróceniu mostka zauważyłem żebolą mnie ręcę dużo bardziej po dłuższej jeździe:/ cąły ciężar podtrzymują ręce więc muszę ponownie zmienić uustawienie.. dokładnie bolą nadgarstki i okolice śródręcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 wiec wzialem klucz i wykrecilem ta srube gdzie jest te OPEN i LOCK odkrecilem to tylko uwazaj na rece bo wystrzeli lekko no i wzialem to trzymalem jednym kluczem w powietrzu zacisniete a drugim francuzem zlapalem za te pookretlo - open lock i przekrecilem na open - az zaczelo tak pykac jak na poczatku no i skrecilem i dziala a ta regulacja - + - to u mnie wogole nie dziala nic tzn kreci sie ale nie czuc zadnej roznicy u Ciebie tez tak jets ? moze i do tego sie dobiore u mnie ten + - to jest z takim czerwonym paseczkiem w srodku i jest cala reszta czarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 20 Września 2006 Udostępnij Napisano 20 Września 2006 (edytowane) Ja już sobie z tym poradziłem za dnia Ten wkręt 6 boczny nie albo nie łapał u dołu imbusa, albo ten imbus na dole sie zapiekł - tylko czemu mogłem kręcić tym wkrętem ? Ważne ze już działa, a do krossa dzwoniłem tylko po to, by dowiedziec sie, czy są twardsze sprezyny, bo moj SAG to z 4 cm aż Powiedzieli, że nic o tym nie wiedzą i radzą do czasu gwarancji jej tam nie montowac, by jej nie stracić - .... n.c. MOZE wsadzić tam na góre sprężyny coś, by była twardsza? Zabierz sie pierwszy za to Pokretło regulacji wstepnej u mnie działa zmniejsza mi SAG z jakiś 45 do 38 mm czyli tylko jakaś imitacja. ps. podliczyłem wage częsci, jak ktos jest ciekawy to zapraszam (PS. na czerowono sa nowe częśc lżjesze! niż fabryka dała ) http://images2.fotosik.pl/171/68c679f3e7790948.gif Edytowane 20 Września 2006 przez evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
froggio Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 mech korb z lewej ma duze luzy, jakby mial zaraz kompletnie odpasc .. dzisiaj pojade do serwisu, czy brakuje tam jakies czesci w polaczeniu z rama ? czy to jest tlk kwestia odpow. dokrecenia itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 nie wiem jak u Ciebie ale u mnie ten imbus na dole to jest krociutki - ile on ma moze ze 2-3 cm.... szczerze to on nie wyglada tak jakby cos tam trzymal wiem ze tylko nie wyglada.... jak wlaczysz ta blokade i amor jest sztywny to przy podrzuceniu kola podczas jazdy tez masz taki metaliczny stuk ? nie zawsze ale dosc czesto... to nie latwiej chwycic sie za klucz i sprawdzic czy da sie go jeszcze dokrecic bo moze zbednie bedziesz sie wloczyc po serwiach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi