Blue Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 mowie o przesunieciu siodla na jarzmie. Wysuniecie siodla to inna sprawa i jak przesadzisz to za dobrze nie bedzie. Powinienes miec przy najbardziejw wysunietym stadium pedałowania noge lekko zgiętą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomero Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 (edytowane) Potrzebuję dluższej sztycy do Krossa Level A4 17 cali, tylko nie wiem czy można tam dłuższą niż seryjna włożyć? Czy nie uszkodze tym ramy? Będzie to bezpieczne? Edytowane 5 Września 2006 przez Tomero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blocur Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Blue: zrozumialem, tylko posta napisalem niezrozumiale. Chodzilo mi o to ze po przesuniecia siodla w tyl, tak jak piszesz, i dodatkowo mocno wysunietej sztycy z ramy moze sie dosc niebezpiecznie zrobic. Poszukam po sklepach tych cofnietych, moze bedzie cos w przystepnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 (edytowane) Skoro potrzebujesz mocno sofniętej sztycy to rama jest dla ciebie za krótka (może lepsza była by 21" ?) - jeśli mocno wysuniesz siodełko do tyłu będziesz miał problemy na bardzo stromych podjazdach , a także trudniej będzie wysunąć tyłek za siodło na zjazdach. W rowerach z dłuższymi ramami nie trzeba stosować sztyc z cofniętym jarzemkiem : Edytowane 5 Września 2006 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blocur Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 hm, jak przymierzalem 21" to nie mialem wogole luzu miedzu gorna rura a klejnotami, dlatego zdecydowalem sie na mniejszy rozmiar. Mozliwe ze te wrazenia z mojego przyzwyczajenia do poprzedniej ramy, niedlugo planuje jakis wypad w gorki i wtedy zobacze jak to bedzie na podjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomero Napisano 5 Września 2006 Udostępnij Napisano 5 Września 2006 (edytowane) TomekM ma 17" i podobno jest OK a ma 177cm wzrostu. Jaką najdłuższą sztycę można w takim razie do 17" wsadzić i jakiej grubości? Aha jakiego rodzaju są wentyle w A4? Dunlop, Prest? Jaką pomkę proponujecie do tego roweru? Edytowane 5 Września 2006 przez Tomero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Prest , zwykla pompka mozna sobie spokojnie z tym poradzic... jeju czy za kazdym razem ktos musi wydziwiac z tymi rozmiarami ramy.... to juz nudne jest :glare: co do rozmiaru sztycy tez mozna ja wyciagnac i zmierzyc sufmiarka wtedy bedziesz dokladnie wiedzial jaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekM Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 TomekM ma 17" i podobno jest OK a ma 177cm wzrostu. Jaką najdłuższą sztycę można w takim razie do 17" wsadzić i jakiej grubości? Moja sztyca ma około 325 mm i po wsadzeniu na max wystaje około 125 mm. Fi sztycy to 27,2 mm. Rama 17'' jest dla mnie idealna. Butami o przednie koło nie zachaczam choć mam nr. buta 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Drodzy Koledzy... Dziś wpadlem na pewien pomysł... Nie wiem czy sie uda ale chyba warto sprobować. Otóz zaistniał pewien problem- mój łańcuch jest zbyt krótki- wszystko przez moja niezdarność: Pewnego dnia czyściłem łańcuch. W tym celu rozpiąłem go sobie jednak przy operacji rozpinania wybiłęm cały bolczyk z łańcucha. Później motałem się z ponownym jego wsadzeniem ale nie wyszło bo sqbanieć sie zgubił- musalem po raz kolejny skrócić łańcuch o 2 ogniwa czyli teraz jeżdże bez 4 co owocuje hałasowaniem napędu przy mocniejszym wciskaniu pedałów. A teraz do meritum: Czy ktoś z Was miałby może takie 2 ogniwa? Nie myślę oczywiscie o oddawaniu ale chętnie odkupie cos takiego od kogoś. Bardzo mi zależy na tym i na czasie więc jakby ktoś był zainteresowany sprzedażą prosze o kontakt PM. Mam nadzieję to się uda. Pozdrawiam i dziękuje z góry za oferty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomero Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 No i stało się Od dziś jestem posiadaczem A4 czarno-białej :glare: Jedyne co w niej zmieniłem to sztyca, z oryginalnej Krossa na Kalloy (40cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Ja mam 2 ogniwa z tamtego skrócenia, ale 3mam na czarna godzine, gdyby co. Mysle, że lepiej kup już sobie drugi łańcuch zapasowy, gdy ten zjeżdzisz. I tak wypadało by co kilka tys. km zmieniac łańcuch, wiec kupić już teraz nie zawadzi. Kup dłuższy i weż sobie z 2 ogniwa. ps. dziś złapałem pierwsza gumę, a mimo to, zmieniam dętki na jeszcze lżejsze (132 g) Nie wiem czy dobrze robie ale co tam (te seryjne mają 170-175 g Kendy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 (edytowane) Ja jeżdżę na dętkach Schwalbe 130 gr i ostatnio co wyjazd to guma(mam nadzieję , że to chwilowe) Edytowane 7 Września 2006 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmac Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja jeżdżę na dętkach Schwalbe 130 gr i ostatnio co wyjazd to guma(mam nadzieję , że to chwilowe) hmm...moze cos siedzi w oponie i Ci zapewnia takie wrazenia jak zlapanie gumy co wyjazd... bo to az dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nic nie siedzi - dziury są za każdym razem w innym miejscu , żadnego ziarna piachu też nie ma - poprostu pech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomero Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Nie jestem znawcą tematu, ale może ktoś mi powie jak zlikwidować to, że przy pedałowaniu co chwile w mojej A4 tak jakby łańcuch przeskakiwal do przodu, wchodzi na daną zębatkę, ale później zachowuje się jakby chciał wskoczyć na inną? Jade jade a tu nagle luz na pedałach i i zaraz zaskakuje, i tak co chwile :angry: To strasznie denerwujące, jak to zlikwidować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Pewno masz źle wyregulowane biegi i w pewnych ustawieniach łańcuch nie może sie zdecydować, czy iść po tej czy po tej tarczy jesli dobrze zrozumiałem. Możesz to pokrętłem w 15 sek ustawić. ps. toś mnie teraz wystraszył z tymi dętkami 130 g tym bardziej ze ja sporo waże. Chociaz ludzie narzekają własnie na Schwalbe że jakoś mało trwałe w porównaniu z innymi lekkimi. Chyba na maraton pojade z cięzkimi z łatą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 No macie racje z tym łąńcuchem- to będzie chyba najlepsze wyjście A moglibyście może mi jakiś taki łańcuch polecić powiedzmy do 50 -60 złotych. Wiem że to raczej mało no ale takie fundusze:( A co do kół- wczoraj złapałem kapcia pierwszego.. W koncu moglem wyprobowac zestaw łatek hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 np. sram pc-49 http://allegro.pl/item123395452_lancuch_sr...owy_fv_par.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomero Napisano 7 Września 2006 Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Już wiem co się działo. 1 ogniwo jest rozwalone i dlatego łańcuch tak przeskakiwał. Ale wymienią mi jutro, więc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Czy podczas gdy rower stoi około tygodnia nie jeżdżony to raczej nie włączac blokady?! Hmmmm czemu nie mam avatara?!:< sorki mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 blokady czego? blokady na kiere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 A co powiecie o łańcuchu shimano deore np tym: http://allegro.pl/item124447048_tani_lancu...umrowerowe.html Tańszy od SRAM'a no ale wsumie pracowalby na komplecie shimano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek999 Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 A ja chce sprzedac swojego A4, marzy mi sie A6, ma zrobione około 400km i ma pare otarć ale jest w pełni sprawny, gratis dokladam oświetlenie CATEYE Przód lampka z mozliwością ładowania baterii i tył zwykła diodowa. Cena to 1200zł WARSZAWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 8 Września 2006 Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Rama ta sama, nie lepiej wiec kupic amorka za 500 zł niż tracić te 500 zł sprzdajac a4 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 A6 kosztuje niecąłe 1800 nowa, A4 1250 bodajże również nowa:) Na allegro.. Może przepłaciłem płacać 1600:/ ale jednak sklep na miejscu tosklepna miejscu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi