calvis Napisano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Fotki Czerwony trochę wyszedł za mocny przez kompresję... Przełożyłem podkładki spod mostka na górę i już jest lepiej, ale chyba i tak na następny sezon zmienię kierę i mostek. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez calvis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 o ile skrociliście swoje łańcuchy?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodkaman Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 o ile skrociliście swoje łańcuchy?! Ja o dwa ogniwa, ale planuje jeszcze o dwa skrócić, i kupić drugi od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Dzisiaj podczas przejażdzki z kolegą usłyszałem od niego pewną ciekawą informację na temat A4. Otóż nasz kolega ma egzemplarz w którym rama zbyt mocno się ugina. Powoduje to krzywienie przednich tarcz w przerzutkach. Trochę trwało zdiagnozowanie problemu, ale w końcu wspólnymi siłami doszli do tego co się dzieje. Kolega waży około 95 kg. Na obecną chwilę nie mogę nic więcej powiedzieć, może uda mi się z nim pogadać bezpośrednio to będę wiedział więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Powoduje to krzywienie przednich tarcz w przerzutkach. A co to takiego jest ??? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 8 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 A co to takiego jest ??? Ojej. Czepiasz się. Chodziło mi o zębatki/tarcze przy korbowodzie. Czy teraz jest dla Ciebie wystarczająco fachowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 No to korby za miekkie, a nie waga hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 rama sie ugina? A moze amotryzator tak tracuje? I co ma to do uginania zebów na tarczy? Bo rozumiem ze o tarcze przednie chodzi a nie o krobe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 rama sie ugina? A moze amotryzator tak tracuje? I co ma to do uginania zebów na tarczy? Bo rozumiem ze o tarcze przednie chodzi a nie o krobe... Napisałem, że dokładnie nie wiem, bo nie było mnie osobiście przy tym jak to wykryto. W każdym razie problem zdiagnozowano. Jak będę wiedział więcej to napiszę. Krzywią się tarcze przednie, ale dokładnie jak i co to nie wiem, wiem tylko, że miękkość ramy tu zawiniła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Miękkość ramy zawiniła , że krzywią się tarcze przednie - trzeba to opatentować !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Też myśle że to cud Bo nawet na chłopski rozum, co ma piernik do wiatraka ? Może za uchodzące powietrze z dentek winic siodełko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 TO proste - rama się tak krzywi, że zawadza o wiecznie nachylone prostopadle do podłoża zębatki przedniej korby - ja nie pojmuje jak mogliście się tego nie domyślić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Ciekawe , że mamy na forum paru bikerów o wadze ponad 100 kg i oni takich efektów w swoich Krossach nie mają . Zwłaszcza dotykania ramy do wiecznie prostopadłych zębatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 wiecznie nachylone prostopadle do podłoża zębatki mocne Tarcze widać zyją swoim życiem i trzymają pion niezależnie od ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody_56 Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 No niezle jajca... :lol: Moze poprosimy zdjecia wygladu ramy w czasie dotykania zebatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redial Napisano 10 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 jak myślicie bedą jakieś przeceny na krossy? bo sie przymierzam do zakupu, ale nie mam pelnej sumy, no i niewiem czy czekać czy kupować coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesiu13_z Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) jak myślicie bedą jakieś przeceny na krossy? bo sie przymierzam do zakupu, ale nie mam pelnej sumy, no i niewiem czy czekać czy kupować coś innego? Ja tez się przymierzam do tego roweru i właśnie czekam kiedy będą promocje a będą na pewno, jak nie teraz to we wrześniu albo i później. Na razie na wyprzedażach są droższe modele. Nawet jeśli okaże się, że nie będzie promocji na ten konkretny model to pod koniec roku w sklepach rowerowych będą akcje typu : "rewolucja rowerowa, sprzedajemy wszystkie rowery bez watu" A tak wogóle to mógłbym prosić o szczegółową geometrię ramy? Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez lesiu13_z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Kross jako firma nie robi promocji rowerów bo i tak sprzedają je tanio czyli tak jakby cały czas mieli mieli promocje jeżeli już to możesz liczyć tylko na dobrą wole sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redial Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 to neidobrze ze nie maja zadnych przecen, chyba pojde do sklepu i kupie, tzn. najpierw to go zamowic musze, mysle ze troche opuszcza A tak wogóle to mógłbym prosić o szczegółową geometrię ramy? Geometria ramy Level A4 Frame Size 17 " 19 " 21 " Top Tube Length 579,3 594,2 608,7 Head Angle 71 71 71 Head Angle 71 71 71 Chainstay Length 425 425 725 Head Tube Length 120 120 135 Offset 38 38 38 Wheel Base 1057,6 1072 1087 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta geometria jest z modelu A2 i jak widać powyżej zawiera pewne błędy . Geometria A4 w rozmiarze 19" : Gometria ramy dla modelu Kross Level A4/ A6: dla ramy o wysokości rury podsiodłowej 482mm kąt głowki ramy 71st kąt rury podsiodłowej 73st baza kół 1079.4mm długość rury górnej właściwa 571mm, (mierzona równolegle do podłoża 594.2mm) Cieniowane rury 1.6x1.1x1.4mm RC 425mm Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 zawsze możesz zbić 10%ceny przy zakupie ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 zawsze możesz zbić 10%ceny przy zakupie ..... ...Tylko płać gotówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Co Wam się najbardziej w tym modelu nie podoba?! Bo mi oręcze, które chyba sa ość słabe:/ Szybko nachodzi centra:/ Opony też nie za dobre:) sorki obręcze;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axolotl Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Gripy, sa do bani:/ Czas dopasc jakiegos Richey'a WSC:F oraz jedna wada , przy wiekszych dziurach przerzutka tylnia uderza o rame, trzeba sobie cos zrobic z gumki , bo sie porysuje rama:/ Pozdro @ll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVeK Napisano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 To przerzutka?!:/ o kurcze:P Myślałem że tak łańcuch podchodzi:/ Już woiem skąd te rysy i dziurki:/ Neopren z dwóch stron:D Za######iście:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi