Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jak w temacie. Zdarzylo wam sie kiedys spotkac zmije na drodze, a co gorsza zaczela was gonic? Mnie jeszcze nie i mam nadzieje, ze tak zostanie. Zalozylem ten topic, gdyz chce na przyszlosc wiedziec, jak spierdzieleac,by dobrze uciec zmiji albo jakiemus innemu wezowi. Qmpel mi mowil, ze zmija rozwija duza predkosc skaczac do przodu, wiec najlepiej jest jechac takim zygzakiem, bo ona traci na predkosci na zakretach, gdy skacze. Mowie prawde? Prosze o wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadowcat Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Wybacz OT, ale musze zapytać Kiedy założysz na forum topic o tym jak się masz dziś ubrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Lekcewazysz mnie? To wazne pytanie Shadowcat, bo chce sie dowiedziec, jak spieprzac przed zmiją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axi Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Dobrze pompować koła... wtedy jest mniejsza szansa złapania snake'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Dobrze pompować koła... wtedy jest mniejsza szansa złapania snake'a lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 rzuć ja rowerem i uciekaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Widze, ze nie doczekam sie konkretnych odpowiedzi :/ Ja mwoie powaznie, jak sie bronic przed tym cholerstwem w lesie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Wilku89 Twoje pytania w ostatnim czasie są delikatnie mówiąc bardzo zaskakujące i momentami zabawne. Jak uciekać? - Szybko. A czym? - Czym prędzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Odi, ale zmija na prostej cie prawdopodbnie dogoni i ukąsi, wiec chce wiedziec czy ucieczka zygzakiem to najlepszy sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acinpreis Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jak zobaczysz ja na drodze (chociaż są pod ochroną) przejedz już ni będzie cię gonila. Ja mieszkam w terenie gdzie jest tego cholerstwa cała masa. Poprostu unikam łąk i miejsc gdzie są nasłonecznione kamienie. Sam już pare sztuk spotkałem ale to one zazwyczaj uciekają. Zazwyczaj- raz jedna się zwineła i zaczeła syczeć. Oddaliłem się więc w przeciwną strone i po kłopocie wygrała. Innym razem na zjeździe z Wielkiej Sowy pełzła sobie przez droge więc nogi jak najwyżej i jazda . Moim zdaniem temat wcale nie jest głupi ani zabawny. Wyobraźcie sobie że jesteście w lesie 15 km od najbliższej mieściny gdzie jest szpital a tu was takie cholerstwo capnie w kosteczle lub łydke, co wtedy?? Jad żmiji nie jest śmiertelny dla zdrowej, dorosłej osoby choć może narobić sporo szkód w organiźmie. Lepiej poczytać na jakiejś stornie co robić w takich przypadkach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quarion Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ja bym tej niedorobionej wersji węża nie przejeżdzał, w końcu las to jej teren a człowiek w lesie to zagrożenie(nie tylko dla lasu ale i dla wszystkiego co tam żyje[mrówki też żyją]). Z doświadczenia wiem że taka żmija zygzakowata sama woli uciec niż porywać się na cos co jest od niej większe, no chyba że jest się na tyle głupim żeby denerwować to małe stworzonko. Poza tym jak bym ją przejechał to miał bym wyrzuty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lusza Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Buahahaha, żmije nie gonią ludzi, bo nie mają takiej potrzeby - żywią się małymi gryzoniami, żabami itp., a nie ludźmi. Atakują tylko wtedy, gdy czują się osaczone, więc kiedy Ty spierdzielasz, to żmija się tylko cieszy. Poza tym nie gryzą od razu - najpierw syczą, czekając na reakcję, i wtedy trzeba się wycofać, aby żmija przestała odczuwać zagrożenie. Przed innymi podobnymi zwierzami nie musisz uciekać, bo nie są jadowite. I nie zapominajcie, że żmije objęte są ochroną prawną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zordiak Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Możesz jeździć, chodzić zresztą też, w gumowcach. Na pewno żmija nie przebije takiego buciora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 haha dawno się tak nie uśmiałem :):) Jak uciekać przed żmiją??? A kto ci powiedział że one gonią ludzi??? haha Na szczęście w naszym zadupiu zwanym Polską oprócz tych zagrożonych wyginięciem stworzonek jedynym większym zagrożeniem może być szerszeń lub niedźwiedź pod rysami(ale tam rowerem się nie jeździ) Moja rada: Jak spotkasz żmiję to pstryknij jej parę ładnych fotek i odjedź sobie dalej(nie dotykaj jej!!!) W sumie jak by cię ukąsiła to masz aż 7,5%szans że doprowadzi to do śmierci lub kalectwa(no chyba że ugryzie się w szyję wtedy 100%) pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Spodnie bluze i rękawiczki gumowe zakładaj bo czasem takie żmije wysoko skaczom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ja bym jeszcze założył kask motocyklowy i jakąś skórę... Zmije wysoko skaczOM w tym roku... Będzie padać/// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Na głupie pytanie głupia odpowiedź ubiesz sie w zbroje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Wyobraźcie sobie że jesteście w lesie 15 km od najbliższej mieściny gdzie jest szpital a tu was takie cholerstwo capnie w kosteczle lub łydke, co wtedy?? Wtedy zawiązujemy coś powyżej ukąszenia żeby jad się nie rozchodził. Ale autorowi tematu nie chodziło o to co robić w sytuacji ukąszenia ale co zrobić jak żmija chce bawić się w berka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blizzard Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ej to może ja przestane wychodzić z domu bo zaczynam się bać Sprzedam mojrgo nowego roweru i kupie sobie nowszy rowerek stacjonarny - tak dla bezpieczeństwa. Tobie radzę to samo :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Widze, ze macie odmienne zdanie niz ja i acinpreis, no coz zobaczymy, czy tak bedziecie ziali, jak was ui ta zmija, albo zacznie gonic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Temat jest nie tylko o żmijach, ale innych gadach. Co zrobić, gdy goni mnie padalec? Albo żółw błotny? :lol: Ja jeszcze nie słyszałem żeby kogoś goniła żmija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ja jeszcze nie słyszałem żeby kogoś goniła żmija... A ja slyszalem, bo qmpla gonila, zreszta co ja bede wam o tym pisac, jak macie dobry ubaw z tego tematu, zamiast podejsc do niego powaznie, no ale coz :035: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jasne wszystko się zdarza, może więc podyskutujemy o tym jak uciekać przed piorunem, który chce nas trzasnąć? Nie popadajmy w skrajności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jasne wszystko się zdarza, może więc podyskutujemy o tym jak uciekać przed piorunem, który chce nas trzasnąć? haha Proponuję utworzyć forum: "Śmieszne -dowcipy forumowiczów" i wstawić tam ten temat :D [zagrożenie]Żmija zygzakowata i inne gady w lesie, Jak spierdzielać przed czymś takim? A jakie inne gady masz na myśli??? haha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verb Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 witam na forum nie znalazłem nic na temat kleszczy lub komarów a żeby nie zakładać nowego topica moze jakiś admin zmieni tytuł... więc jak sie chronicei przed tym dziadostwem spray'e wystarczają? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.