eskimer Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Witam. Panowie kupiłem okazyjnie błotnik SKS. Nie zauważyłem, że moja rama nordkapp ma otwór montażowy od dołu - tak jak na fotce. Na drugiej fotce jest uchwyt błotnika - tradycyjny przez który przechodzi śruba tak jak to ma większość rowerów. Uchwyt ten jest plastikowy, więc nie nagnę go, by chwycić śrubę od dołu, jak jest do tego przystosowana rama. Mogę go po prostu do niej jakoś dowiązać w tym miejscu (reszta pasuje), ale może ktoś ma inny pomysł, wie o jakimś adapterze itd. Dzięki za wszelkie sugestie
Kiciok Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 Lek na wszystko Możesz też: 1. Nawiercić otwór. 2. Wykonać adapter Mistrz painta! Taki adapter zginasz w linii, którą narysowałem i zależnie od tego ile masz miejsca na manewr, montujesz go zagięciem do góry, lub na dół. Kumasz o co chodzi? Albo trzecie wyjście wymyśliłem. Przewiercić górę tego zaczepu i tak to skręcić, ale wtedy może być ciut za wysoko. Musiałbyś to sam sprawdzić.
eskimer Napisano 9 Maja 2013 Autor Napisano 9 Maja 2013 Kurde... Dobrze mówisz na końcu z przewierceniem tego zaczepu! Że też sam na to nie wpadłem, mam jakąś obręcz na mózgu czy jak Jak będzie za wysoko da się podkładkę np taką czarną uszczelkę od butli gazowej Pozdrawiam, dzięki za podpowiedź
Kiciok Napisano 9 Maja 2013 Napisano 9 Maja 2013 O ile sam zaczep nie jest zbyt szeroki, żeby wejść pomiędzy widełki... tu może być problem. I pamiętaj, że jeśli będziesz robił dystans, to wyprofiluj go pod uchwyt i rurkę między widelcem. Takie "C" jakby zrób, żeby się ładnie opierało.
eskimer Napisano 9 Maja 2013 Autor Napisano 9 Maja 2013 Nie no, zaczep spokojnie wchodzi między widełki, już to sprawdziłem. Podkładka będzie wyprofilowana jak należy, zrobię ją jak już pisałem z twardszej gumy. Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.