fokstrot Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 witam planuje przesiasc sie z vbrake'ow na tarczowki. w gre wchodza mechaniczne z uwagi na koszty - koniecznosc wymiany klamek. ewenutalnie ile kasy musialby dolozyc do hydraulikow shimano 535 zamiast kupowac mechaniki? rower uzywany niekiedy do srednio agresywnego XC. druga kwestia - czy zmieniajac hamulce na ktorys z tych modeli bedzie to problemem dla mojego amora/RST Capa/. z gory dzieki za pomoc
BART_osz Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Mocowanie na zacisk hamulca tarczowego masz wiec producent przewidzial ze ten amor moze wspolpracowac z takimi hamplami - zeby Cie tylko nie ponioslo - nie zakladaj tarcz np 200mm. 160mm to jest na bank max co przewidzial producent do tego amora. Uzywany zgodnie z przeznaczeniem - xc - powinien dac rade ... ale opinie na jego temat sa rozne :glare: . Wiele osob uzytkujacych ten amor twierdzi ze szybko lapie luzy - a hamulec tarczowy moze mu w tym tylko bardzo pomoc. Jesli wazne sa koszty - celowal bym w mechanike - w xc w zupelnosci powinna Ci wystarczyc. Oczywiscie zmiane piast w kolach juz tez sobie wkalkulowales do budzetu ??
fokstrot Napisano 4 Maja 2006 Autor Napisano 4 Maja 2006 zmiane piast wliczylem juz do kosztow, bulic trzeba bedzie jeszcze za przeplatanie szprych o ile sie nie myle jakie piasty mozesz polecic?
Putek Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Ja moge polecić piasty sh fh-m475 chyba tak sie ten model nazywa... mój tato je ma właśnie z hamplami Avida BB5 i jest bardzo zadowolony. Hampel i piasta godne polecenia Pozdro
BART_osz Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 Ja mialem hb-m525 - byly takie srednie :glare: - wedlug mnie slabo uszczelnione - dosyc szybko sie brudzily w srodku - ale fakt ze ostro im dawalem popalic w blocie i czasem glebokiej wodzie . Za to duzy plus za to ze mozna je bylo bezproblemowo rozkrecic , wyczyscic i nasmarowac.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.