Skocz do zawartości

[rower] cube sl cross race 2013

zieleniarz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Link roweru

http://www.cube.eu/pl/tour/cross-road/sl-cross-race/

Bardzo interesuje mnie ten rower. Chciałbym coś czym będe jeżdził głownie po asfalcie (jakieś 30-40 km dziennie) i czasem po utwardzonej leśniej scieżce. Jak myślicie, nadaje się? Na stronie producenta jest umieszczony w dziale 'tour', ale czy rzeczywiście spełnia standardy roweru crossowego? 

(Chyba) nie potrzebuję hamulców tarczowych i wydaję mi się, że amortyzator też będzie zbędny - te dwa elementy dodałyby tylko wagi rowerowi. Nadmienię, że mieszkam na 3 piętrze budunku, w którym nie ma windy i waga roweru ma dla mnie znaczenie.

Interesuje mnie za to sprawa widelca. Czy ktoś słyszał o o firmie Dedacciai? Na necie nie mogłem znaleźć żadnych opinii dotyczących tego widelca...Wydaje mi się, że to karbon. Jak to cudo zachowuje się na polskich drogach? Czy bardzo odczuję różnicę między karbonowym widelcem a amortyzatorem?

Dzięki z góry za odpowiedzi :)

Napisano

To szybki rower, krzyżówka szosy i roweru hm, crossowego? :)

Dedacciai to firma która produkuje rurki ram, firma chyba włoska i nobliwa.

Widelec jest karbonowy - na zbliżeniu widać kratkę.

Do tego bajka nie da się założyć opon innych niż stosunkowo wąskie, gdybam że maksymalnie 32 mm slick - to cena posiadania ramy i widelca o takim kształcie.

Czy amor potrzebny? To możesz tylko sam ocenić patrząc na jakość dróg którymi się będziesz poruszał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...