yendrek84 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam, mam takie pytanie, potrzebuje wymienić w swoich hamulcach przewody hamulcowe, dokładnie nie wiem czy wystarczy kupić same przewody i jestem w stanie je sam wymienić czy potzrebuje już przewody razem z końcówkami do klamki i zacisków,czy jest jakaś różnicach w przewodach czy przewód to przewód oczywiście odpowiednia długość, może ktoś mi wyprostować jak to działa, hamulce shimano Hayes Dyno Sport, oraz jakim to olejem najprościej zalać, bo odpowietrzenie to mysle, że już znajdę na forum, Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Przewody kupuje się pod konkretny hamulec, chodzi o zgodność końcówek do zacisku i do klamki. Przewód musi posiadać odpowiednie końcówki. Masz w końcu shimano czy hayes? Dodatkowo musisz mieć zestaw do odpowietrzania i płyn do uzupełnienia układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yendrek84 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Dzięki za odpowiedz, płyn to wiem i odpowietrzenie tez, przewody mam shimano, a nie można kupic samch przewodów i ta oliwke i resztę przełożyć ze starego przewodu, czy trzeba kupować cały przewód z nowymi koncowkami itp, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 jak kupisz nowy przewód shimano to w zestawie będzie oliwka i końcówka. oliwka jest jednorazowa bo zaciska się na przewodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yendrek84 Napisano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 To juz wiem coraz wiecej, a ta oliwke sie nakłada i sie sama zacisku czy potrzebny jakiś klucz? Rozumiem ze taki układ sie zalewa płynem DOT4 czy coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.