Skocz do zawartości

[nawigacja] telefon albo moduł gps

Maciek226

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam aktualnie mam telefon sony ercson p990i i niestety nie ma w nim modułu gps a z racji że lubie jeździć w terenie odczuwam potrzebe posiadania takowego

więc :

poszukuje telefonu z gps który wytrzyma trase z włączonym endomondo ok 10 godzin

albo modułu gps

w telefonie byłby mile widziany ekran dotykowy :)

budżet maksymalny to ok 150 zł

Napisano

Ten budżet, to jest żart, tak?

Galaxy S2 wytrzyma z endomondo dużo więcej. Myślę, że 14h na baterii 2k mAh by wytrzymał.

Jedyne co mi przychodzi do głowy w Twoim budżecie, to nokia 5230/E52. Ewentualnie jeszcze 5800, ale to już w takim troszkę gorszym stanie.

Napisano

http://allegro.pl/nokia-5800-gwarancja-bez-locka-sklep-lodz-i3204420090.html

Ta wygląda na niezłą i nie jest idealna, czyli bardzo możliwe, że obudowa jest oryginalna.

Ma fajny aparat, latarkę, wifi, gps. Endomondo i sports tracker poleci na lajcie. Świetne mapy nokii.

Za grosze można kupić uchwyt samochodowy do tej nokii, który bajecznie prosto można przerobić na dobry uchwyt na rowerową kierownice.

Napisano

Jak do 150 zł to polecam ten telefon http://allegro.pl/samsung-i5800-bez-simlocka-gwarancja-kurier24h-i3234326788.html

Ja go mam od 3 lat i na razie działa bez problemu. Fajny, bo w przeciwieństwie do "tabletotelefonów" ;) mieści się bez problemu w kieszonce rowerowej, bateria z włączonym GPSem wytrzymuje ok. 11 h (gdy odczyt jest co 15 sekund). Moduł GPS łapie fixa do 2 minut (więc wynik naprawdę bardzo dobry), nie gubi sygnału i jest dokładny. No i ma Androida (a nie jakieś wymierające systemy typu Symbian), więc daje możliwość instalowania tysięcy darmowym aplikacji. Tylko najlepiej szukaj z Androidem 2.2, bo można zapisywać aplikacje na karcie SD.

Napisano

Do 150zł? Jakiekolwiek starocie z androidem typu xperia x8/lg p500/zte blade/samsung i5800 itp. Jak będziesz miał szczęście to motorole milestone1 wyrwiesz

Za taką cenę nie będzie szkoda jak się coś stanie. Ja jeźdze z galaxy nexusem i musiałem zainwestować w pokrowiec na rzepy, bo taki na kierownicy to strach

10h będzie ciężko. Oczywiście jeżeli mówisz o wyłączonym wyświetlaczu

Rekordowo na cały czas włączonym wyswietlaczu na starej xperii x8 wytrzymało mi lekko ponad 4 godziny

Napisano

czasowo najwyżej kupie 2 baterie i będe zmieniał :)

a za 150 zł myśle że coś znajde swoje se p990iza 150 kupiłem 2 lata temu i wtedy przwyższał osiągami smartfony

Napisano

Z wyświetlaczem? Niby jakie? Kilku znajomych ją miało, nikt nie narzekał.

Softów masz pełno. Oryginalne, oraz robione przez użytkowników, które są jeszcze lepsze niż fabryczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...