bambus81 Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Witam, jak w temacie, posiadam hamulec HS11, ale klamka okazała troszkę nie wygodna (niebardzo pasuje mi do dłoni), czy można podmienić ją na klamkę od HS33? co należałby wymienić i jaki byłby wpłayw na siłe hamowania? a przy okazji jakie klocki polecacie do HS11 (czy są jakieś dłuższe klocki tak jak do zwykłych "V")? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Możesz śmiało zakładać klamkę od HS33. Ja jeżdżę na oryginalnych Magury i nie narzekam. Raczej zielonych ani czerwonych nie zakładaj bo się szybko zużyją i są bardzo ostre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 czyli przy zielonych lub czerwonych istnieje duże ryzyko przelecenia przez kierowniczkę? a są w ogóle długie klocki tak jak w V (bodajże 76mm)? a i drugie moje wpytanie czy w magurze ustawia sie klocki lekko pod kątem tak ja w V , czy jak najbardziej równolegle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Czerwone badaj są trialowe a zielone na mokre warunki. Nie spotkałem się w długimi klockami. Ustawia się równolegle, bo wtedy jest największa powierzchnia trąca i klocki się równomiernie zużywają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 ok dzięki za informację (jak będzie deszcz, to założę zielone:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 hmm z tego co pamiętam to zielone są na obręcze ceramiczne czerwone na błoto i deszcz trialowe klocki są zupełnie inne a od kąd zaczęto produkować szerokie obręcze na większą skale musiano zrezygnować z długich klocków do magury bo się nie mieściły w ramy są tylko normlane i takie króciutkie ale to do trialu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 10 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 A wiecie moze czy jest/jeśli tak to jaka metoda przyblizenai klamki do kierownicy, bo jest parę mm za daleko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.