Skocz do zawartości

[kask] Giro, bell, rudy projekt, met

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Stoję przed wyborem kasku do MTB, również będę sporadycznie jeździł po asfalcie. Kaski jakie mnie interesują:

1. Rudy Project STERLING - 500zł

2. Bell SWEEP - 370zł

3. Giro ATHLON - 360zł

4. Giro XAR - 440zł

5. Met VELENO - 310zł

Najbardziej podoba mi się Rudy projekt jest jednak najdroższy. Czy ktoś może coś napisać o w/w kaskach, jak się użytkują, jak z gwarancją itp? Wszystkie jutro będę chciał przymierzyć i oczywiście kupie najwygodniejszy pewnie. Ale czy są jakieś dodatkowe atrybuty przemawiające za którymś z nich wyjątkowo? Dodatkowo czy są jakieś znaczące różnice pomiędzy tymi dwoma kaskami Giro? 

Athlona mam od okolo 3 tygodni. Kilka lat temu jezdzilem w jego poprzedniku - E2. Jak dla mnie oba super.

Wygodny, dobrze dopasowuje sie do glowy, chlodzi o niebo lepiej niz Bell ktorego uzytkowalem wczesniej (nie pamietam teraz modelu, cenowo zblizony do Athlona).

Osobiscie nie zauwazylem specjalnych roznic miedzy nim a Xarem. Niby cos tam producent podaje, doczytaj. O ile dobrze pamietam przeznaczenie w/g Giro jest inne. Z zewnatrz sa niemal identyczne.

Athlona mam od okolo 3 tygodni. Kilka lat temu jezdzilem w jego poprzedniku - E2. Jak dla mnie oba super.

Wygodny, dobrze dopasowuje sie do glowy, chlodzi o niebo lepiej niz Bell ktorego uzytkowalem wczesniej (nie pamietam teraz modelu, cenowo zblizony do Athlona).

Osobiscie nie zauwazylem specjalnych roznic miedzy nim a Xarem. Niby cos tam producent podaje, doczytaj. O ile dobrze pamietam przeznaczenie w/g Giro jest inne. Z zewnatrz sa niemal identyczne.

Kolorystycznie najbardziej pasowałby mi biało zółty, co do Giro to ciężko gdzieś w Rzeszowie namieżyć sklep, który sprzedaje Giro czy też Bella, nie ma natomiast problemu z Rudym czy Met

Dzięki za odpowiedzi, Panowie a Lazer Genesis? Słyszałem, że jest bardzo wygodny i ma inny niż wszystkie system regulacji (podobno lepszy) Próbowałem go namierzyć w Rzeszowie ale nigdzie go nie mają dodatkowo może wiecie jaka jest różnica pomiędzy modelem:

-Lazer Genesis

a

-Lazer Genesis XC

Ten pierwszy kosztuje wg katalogu 719zł, a ten drugi, wydaje mi się że to odmiana jakaś MTB jest tańszy i kosztuje w granicach 400zł. Co najśmieszniejsze na stronie producenta jest tylko zwykły Genesis, tego XC wogóle nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...