czerwony Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam, Stoję przed wyborem kasku do MTB, również będę sporadycznie jeździł po asfalcie. Kaski jakie mnie interesują: 1. Rudy Project STERLING - 500zł 2. Bell SWEEP - 370zł 3. Giro ATHLON - 360zł 4. Giro XAR - 440zł 5. Met VELENO - 310zł Najbardziej podoba mi się Rudy projekt jest jednak najdroższy. Czy ktoś może coś napisać o w/w kaskach, jak się użytkują, jak z gwarancją itp? Wszystkie jutro będę chciał przymierzyć i oczywiście kupie najwygodniejszy pewnie. Ale czy są jakieś dodatkowe atrybuty przemawiające za którymś z nich wyjątkowo? Dodatkowo czy są jakieś znaczące różnice pomiędzy tymi dwoma kaskami Giro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Athlona mam od okolo 3 tygodni. Kilka lat temu jezdzilem w jego poprzedniku - E2. Jak dla mnie oba super. Wygodny, dobrze dopasowuje sie do glowy, chlodzi o niebo lepiej niz Bell ktorego uzytkowalem wczesniej (nie pamietam teraz modelu, cenowo zblizony do Athlona). Osobiscie nie zauwazylem specjalnych roznic miedzy nim a Xarem. Niby cos tam producent podaje, doczytaj. O ile dobrze pamietam przeznaczenie w/g Giro jest inne. Z zewnatrz sa niemal identyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerwony Napisano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Athlona mam od okolo 3 tygodni. Kilka lat temu jezdzilem w jego poprzedniku - E2. Jak dla mnie oba super. Wygodny, dobrze dopasowuje sie do glowy, chlodzi o niebo lepiej niz Bell ktorego uzytkowalem wczesniej (nie pamietam teraz modelu, cenowo zblizony do Athlona). Osobiscie nie zauwazylem specjalnych roznic miedzy nim a Xarem. Niby cos tam producent podaje, doczytaj. O ile dobrze pamietam przeznaczenie w/g Giro jest inne. Z zewnatrz sa niemal identyczne. Kolorystycznie najbardziej pasowałby mi biało zółty, co do Giro to ciężko gdzieś w Rzeszowie namieżyć sklep, który sprzedaje Giro czy też Bella, nie ma natomiast problemu z Rudym czy Met Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerwony Napisano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Dzięki za odpowiedzi, Panowie a Lazer Genesis? Słyszałem, że jest bardzo wygodny i ma inny niż wszystkie system regulacji (podobno lepszy) Próbowałem go namierzyć w Rzeszowie ale nigdzie go nie mają dodatkowo może wiecie jaka jest różnica pomiędzy modelem: -Lazer Genesis a -Lazer Genesis XC Ten pierwszy kosztuje wg katalogu 719zł, a ten drugi, wydaje mi się że to odmiana jakaś MTB jest tańszy i kosztuje w granicach 400zł. Co najśmieszniejsze na stronie producenta jest tylko zwykły Genesis, tego XC wogóle nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.