annamalk Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Hej;) Pogoda jest świetna więc wszyscy zaczynamy jeździć na naszych kochanych roweruch. I właśnie a propos tego tematu trafiłam na interesujący artykuł z fajnymi poradami! http://www.urzadzamy.pl/przedpokoj/aranzacje/jak-trzymac-rower-w-mieszkaniu-zobacz-pomysly,80_7683.html co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamMaro Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 WitamNiedługo kupuje rowerek i tak się potoczyło, że będe mieć dużo miejsca w pokoju. Zastanawiam się nad trzymaniem go właśnie tam Super wygląda trzymanie go na ramie, którą przyczepiamy do ściany i sobie wisi, np. nad łóżkiem . Z innego punktu widzenia nie wiem czy to nie jest też przesada, spędzamy dużo czasu na rowerze i jeszcze mamy go widzieć przez cały dzień ? Mi akurat podoba się ten pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krathor74 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Super wygląda trzymanie go na ramie, którą przyczepiamy do ściany i sobie wisi, np. nad łóżkiem . To się nie zawsze sprawdza. Wczoraj wróciłem z krótkiej przejażdżki w przed którą była burza i w czasie jak jechałem zdarzyła się kolejna. Ja i rower wyglądaliśmy tak że żona nie chciała mnie wpuścić do domu w ubraniu. Przysłowiowe "błoto na zębach" nie było takie przysłowiowe. :-) I teraz wyobraź sobie że tak wracasz i co? I musisz poświęcić z pół godziny minimum na wyczyszczenie go tak żeby móc go powiesić w pokoju, a wróciłem wczoraj o 21:30. Ja swojego wczoraj z grubsza wyczyściłem i dzisiaj będzie robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IamMaro Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 I rano budzisz się w błotku Jednak jeżeli ktos jeździ na kolarce to może sobie pozwolić na takie powieszenie( już niekoniecznie nad łóżkiem). Po deszczu taką kolarke przetrzesz, w sumie w opony nic nie wchodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Wieszanie roweru i codziennie ściąganie go? Bez sensu. Też trzymam rower u siebie w pokoju, stoi sobie zwyczajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadwaodwa Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 No za kolegą nie wyobrażam sobie trzymania roweru w pokoju. Akurat mam to szczęście, że mam osobne wejście do swojego mieszkania z osobną klatką schodową. Tam właśnie trzymam swój i żony rower. Żona jeździ tylko jak jest pogoda - zazwyczaj z małą córko w foteliku. Jej rower jest dość czysty itp. Natomiast ja jeżdżę codziennie - często przez lasek. Miesiąc po zawieszeniu roweru wiatrołap nadawał się do malowania ;-) Już nie wspomnę, że po kursie w gorszej pogodzie z rower potrafi ociekać przez dobrą godzinę i szybkie przetarcie nic nie daje. Zimą to już w ogóle tragedia, bo na rowerze potrafi się nazbierać kupa śniegu w dziwnych miejscach, który potem się topi. Ogólnie komuś kto intensywnie użytkuje rower odradzam trzymanie go w pokoju. Natomiast wiatrołapy, klatki schodowe itp jak najbardziej się do tego nadają. Ja rowery podwieszam właśnie po to aby zyskać na miejscu. Samo podwieszanie to żaden problem - nawet moja żona daję radę (choć ma trochę niżej zamontowany uchwyt). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.