Skocz do zawartości

[oswietlenie] Przeciąganie kabli w ramie

saladdin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

Potrzebuję przeciągnąć kabelki do tylnej lampki przez ramę, mam tam do tego otwory, w poprzedniej ramie też tak to było, no ale... Nie wiem jak to zrobić:lol: Jakieś sugestie, jak toto przewlec? Nigdzie nic o tym nie znalazłem...

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Wnioskuję że posiadasz dynamo, co w XXI wieku jest nie bardzo,strata sił, obciążenie itd. 

Nie opłaca się bardziej kupić lampki LED ?

Są na allegro za grosze takie zestawy :P

Napisano

Wnioskuję że posiadasz dynamo, co w XXI wieku jest nie bardzo

Chyba żyjesz nie w tym samym XXI wieku co inni. W moim ponad połowa, jak nie więcej, rowerów w mieście posiada ten "archaiczny" wynalazek
Napisano

średniej grubości drutem (długim) i jak już wyjdzie z jednej strony do z drugiej przywiązujesz już kabel do lampki i ciągniesz drut dalej :)
pracochłonne ale działa (sprawdzone) :)

Napisano

No możliwe, chociaż ja nie jestem zwolennikiem dynamo. Fakt, jak ktoś "dba o środowisko" ma problem z wymianą baterii, lubi pogrzebać, czemu nie. Ale wg. mnie to zwykłe lampki LED czy jakiekolwiek inne są wygodniejsze. Powodzenia w montażu :)

Napisano

Witam

Kawałek nitki plus odkurzacz. Do nitki kabelek a odkurzaczem nitkę wciągniesz z tej strony przez dziurkę którą chcesz. Uda się ;) Operowania nitka i odkurzaczem przecie nie trza tłumaczyć, to proste :D Jedna uwaga, nitkę ciągnie się wygodniej większą dziurą, inne dziury można przytkać na czas operacji ;)

Zdrówka

Napisano

Dynamo mam w piascie i bardzo je lubię, jest jak najbardziej XXI-wieczne ;)

Z odkurzaczem próbowałem, jakoś nie ciągnie tej nici, pobawię isę jeszcze. A dłuto...musiałoby być bardzo długie, ponad metr-cośtam, żeby przeszło między otworami i nie wpadło. Ale dzięki za pomysł - spróbuję z jakąś sztywną stalową linką albo coś...

Napisano

Weź sobie, kawałek drutu miedzianego, wydaje mi się że 1,5 albo 2.0 mm powinno wystarczyć. nagnij tak jak powinno pójść i powinno się udać 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...