Nemo Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 Czy ktoś próbował z was może sposobu na zwiększenie dokładności, szybkości wskazań licznika? Tzn. dwa magnesy na średnicy naprzeciw osi, a w liczniku ustawiona połowa obwodu koła. Może nikt nigdy tak jeszcze nie robił? A jak nie to jak myślicie, da to coś, pomoże? I co najważniejsze czy nie zepsuje bo może zamiast lepiej licznik zacznie wariować.
bambus81 Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 ja kiedyś myslałem, ale nie jestem pewiem czy da sie ustawić dokładnie symetrycznie magnesy, a po za tym z jaką prędkścią jeździsz, bo w liczniku występuje coś takiego jak górna prądkość graniczna, a montując dwa magnesy zmniejszasz ją o połowę. A po za tym dkoładajac kolejny ciężar na rower (tybardziej na koło) uzyskujesz "większą dokąładność" odczyto do ok 1m:-) WARTO? zalazy czy potrzebujesz aż takiej dokładności, mio sie wydaje ze lepiej dobrze wyskalować na jednym magnesie, na dobrej bazie drogowej (np.GUMu)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.