Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon x6 2013 czy Romet rambler 6.0 2013

dede1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem dzisiaj w sklepie no i jest rozmiar dla mnie. przymierzyłem się do niego i powiem szczerze że super więc go chyba wezme :) bo cena też naprawdę fajna

Napisano

Poszukaj sklepu w którym mogą ci pozamieniać pewne częsci w rowerze.

Generalnie sprzedawcy nie chcą tego robić bo to dla nich kłopot - wolą sprzedać rower "tak jak stoi".
Ja kupując moją Meridę Matts kilka lat temu zażyczyłem sobie wymianę przerzutek na klasę wyżej (z Alivio na Deore)... i dało rady za dopłata 50 zł.

Poza tym w mniejszych sklepach masz mozliwośc targowania się.
Poważnie...   kompletnie się nie krępuj targować.
Jeśli sprzedawcy zależy na pozbyciu się roweru to pójdzie ci na rękę kosztem mniejszego zarobku.
Jeśli sprzedawca powie "NIE" to po prostu trzaśnij drzwiami i wyjdź.  
Na rynku jest wiele sklepów i rowerów w określonej cenie w podobnej specyfikacji.
To nie czasy komuny, ze nie ma wyboru.

Powiedz, że weźmiesz rower z wymianą tego i tego i dokupisz akcesoria (lampki, kask itp).

W duzych miastach jest po kilkanaście (kilkadziesiąt) sklepów z rowerami - znajdziesz w końcu sklep, który pójdzie ci na rękę.
Moim zdaniem w tej cenie warto szukać roweru, który ma (lub będzie miał po podmianie):
- przerzutki (choćby z tyłu) Deore

- amortyzator Suntour XCR lub RST Gila 100 mm

- tarczówki mechaniczne

Poszukaj roweru zblizonego do tych parametrów i potarguj sie jesli moga coś wymienić.

P.S. Przed chwilą znalazłem ogłoszenie... w moim miescie.
http://ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,1783760,rower-leader-fox-zero.html

obadaj...  specyfikacja podobna do tej jak napisałem.
(jeśli nie jeździsz wyczynowo to hamulce V-Brake ci wystarczą)

Mój kolega chce kupić rower akurat w tym przedziale cenowym więc też mu go polecę.

A jeśli dopuszczasz możliwość kupna używanego to polecam też z mojej okolicy ten rowerek
http://ogloszenia.ox.pl/ogloszenie,1790566,rower-felt-q820.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...