Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon x6 2013 czy Romet rambler 6.0 2013

dede1991

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio przeglądam internet w poszukiwaniu roweru tak do 1700zł. w oko wpadły mi te dwa. KROSS HEXAGON 2013 I ROMET RAMBLER 6.0 2013. Który wy byście wybrali? Który bardziej się opłaca?  Ewentualnie proszę o propozycje. Ja będę jeździł troche po polnych drogach troche po asfalcie.

Napisano

W tej cenie to masz ładnego Levela ;) Pooglądaj.

Ładnego? to znaczy jakiego? Może jakieś inne propozycje??

Ciężko jest znaleźć levela w tej cenie

Napisano

Evado i Hexagon słuzą do trochę innej jazdy, jeżeli rower w większości ma być używany tak jak piszesz, to chyba lepszy będzie rower crossowy taki jak Evado, tyle, że Evado2 jest dosyć drogi i słabo wyposażony ... natomiast na pewno Decathlon jest w tym wypadku lepszym wyborem niż Hexagon ...

Natomiast zamiast Evado lepiej wziąć Unibike :

http://www.unibike.pl/crossfiregts.html

Napisano

No wiecie jestem zielony w tych sprawach. Jeżdżę rowerem długo juz i lubię to, ale zawsze jeździłem rowerami jakby to powiedziec marketowymi albo z niemiec z wystawki jakis i tyle. Tym razem chce kupić sobie porządniejszy rower aby mieć go i mieć. Na lata a nie sezon i w dodatku kiczowato sie nim jeździ. ale rower za 1700 zł powinien być juz porzadny a czesto czytam a że to hamulce maja słabe a to przerzutki i ciezko cos wybrać a to jest juz nie mała kasa

Czyli można powiedzieć że romet jest drogi jak na swoje wyposażenie. Mam mętlik w głowie sam nie wiem co wybrać

Napisano

Rozumiem. wybiorę się na dniach do decathlonu i wypróbuję ten rower. Poszukam jeszcze gdzies po sklepach krossa levela a2 z ubiegłego roku bo też rowerek niczego sobie.

Napisano

"Niczego sobie"  ma zamontowane coś zwane - Suntour XCM, podczas gdy Decathlon ma coś co można nazwać amortyzatorem - Suntou XCR - różnica - momo niewielkiej w nazwie, w działaniu na korzyść XCR jest duuuża ;) , więc radzę mądrze wydać pieniądze ...

Napisano

Jeżdżę z XCM'em, ale miałem okazję jeździć na XCR i żadnej różnicy nie czułem. To nie ta klasa amortyzatorów. Żeby poczuć różnicę potrzeba by kupić Epicona albo coś.

Napisano

Mimo wszystko, tzn. mimo co?, Decathlon po prostu jest lepiej wyposażony, ramę ma na porównywalnym poziomie, a jak się będziesz na nim czuł - to już tylko w drodze przymiarki możesz sprawdzić.

Napisano

No po prostu chodzi mi o to, że przemawia za nim wszystko. Dobry osprzęt, gwarancja no i cena adekwatna do tego co w nim jest w porównaniu do innych rowerów

Napisano

Widziałem ten test. Ale co to za test. Kilkuminutowy film w którym koleś jeździ sobie na rowerze po drogach górkach i tyle. Nawet komentarza nie ma. Na co dzień widzę jak ktoś jeździ na rowerze

Napisano

t. Kilkuminutowy film w którym koleś jeździ sobie na rowerze po drogach górkach i tyle. Nawet komentarza nie ma. Na co dzień widzę jak ktoś jeździ na rowerze

Może warto przeczytać tych kilka linijek tekstu,z którego wynika,że jest rower typowo rekreacyjny.Na pewno inny od Krossa Level.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...