Mateusz5042 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam,A więc jakie dobre sposoby znacie na prostowanie tarczy ponieważ moja ma bicie na prawą stronę ale to nie najgorsze bo tarcza ciągle ociera o prawo stronę a bicie na prawą czuć strasznie bo rower tak zwalnia w tym miejscu gwałtownie. Mam pierwszy raz hamulec hydrauliczny i że tarcza ciągle ociera oo prawo stronę to nie wiem czy powinna ciągle ocierać czy nie.Jeśli potrzebny model hamulca Avid Juice 3Modelu tarczy nie znam jest to 160mm ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Kup sobie narzędzie do prostowania tarczy- najlepszy sposób. Możesz też wziąć klucz nastawny okryć go szmatką i nim prostować. Co do obcierania tarczy (ciągłego) to masz pewnie źle wyregulowany zacisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Wyreguluj położenie zacisku względem tarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz5042 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 OK spróbuję kluczem prostować. A jak to mam regulować jakąś śrubką czy tam cos robić przy adapterze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Odkręcasz takie 2 śrubki które trzymają zacisk z adapterem. I masz kilka mm zakresu regulacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz5042 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 O te chodzi śrubki zaznaczone kolorem czerwonym ?A ta na żółto co jest zaznaczona to od czego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ojojo broń Cie Panie... Nie odkręcaj tych czerwonych bo płyn Ci się wyleję Odkręcasz te co są ze srebrnymi podkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz5042 Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ok to teraz sie tym pobawię i spróbuję po prostować jeśli się nie da czeka mnie nowa tarcza a to taki trochę wydatek nie zaplanowany jak na gibazjaliste ;/ Dzięki za info o tych śrubkach, a może jakieś są jeszcze sposoby na prostowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 A co w tym skomplikowanego? Napoczątek ustaw zacisk , tarczą sie martw na końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Po co chcesz kupować nową ? W ostateczności idź do rowerowego i daj im do prostowania. Też może być tak że pogniesz ją jeszcze bardziej, jak ktoś wprawy nie ma to tak często robi. Ja prostując 1 tarczę własnie tak miałem, i poszła do kosza. Następne do kwestia ok 15 min, i proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.