Skocz do zawartości

[przerzutka przód] regulacja

algra7

Rekomendowane odpowiedzi

mam mały kłopocik z wyregulowaniem przedniej przerzutki. mianowicie na dwójce i trójce wszystko jest idealnie, natomiast jedynka w ogóle nie wskakuje. przy wrzucaniu pierwszego biegu linka robi sie całkowicie luźna. co mam z tym zrobić? ktos podpowie? ;)

Mam taki sam problem. Chętnie wysłucham odpowiedzi.

Tu gdzieś jest na forum wątek o regulacji przerzutek chyba.

Z tego co zrozumiałem to musisz wykręcić śrubkę L na przerzutce, co pozwoli prowadnicy zejść niżej.

"Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H (patrz regulacja przerzutki tylniej). Z przodu wrzucamy najmniejszy blat, z tyłu - największą koronkę."

NIE DA SIE wrzucic najmniejszego blatu z przodu i wlasnie o to chodzi :]

"Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H (patrz regulacja przerzutki tylniej). Z przodu wrzucamy najmniejszy blat, z tyłu - największą koronkę."

NIE DA SIE wrzucic najmniejszego blatu z przodu i wlasnie o to chodzi :]

Ustaw manetkę na 1 ( linka luźna ) i wykręcaj=odkręcaj=obracaj w lewo śrubkę L aż łańcuch spadnie na najmniejszy blat, jeżeli nie spadnie po całkowitym wykręceniu śrubki to coś jest skopane i nie da się wyregulować.

• 1 miesiąc temu...

Nie bez znaczenia jest tutaj długość suportu, jak wykręciłeś śrubkę LOW maxymalnie i nie chce zrzucać to prawdopodobnie masz za krutki suport :) Możesz wtedy spróbować przekręcić przerzutkę o pare stopni. Pozdrawiam!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...