algra7 Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 mam mały kłopocik z wyregulowaniem przedniej przerzutki. mianowicie na dwójce i trójce wszystko jest idealnie, natomiast jedynka w ogóle nie wskakuje. przy wrzucaniu pierwszego biegu linka robi sie całkowicie luźna. co mam z tym zrobić? ktos podpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayman Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Mam taki sam problem. Chętnie wysłucham odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Mam taki sam problem. Chętnie wysłucham odpowiedzi. Tu gdzieś jest na forum wątek o regulacji przerzutek chyba. Z tego co zrozumiałem to musisz wykręcić śrubkę L na przerzutce, co pozwoli prowadnicy zejść niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
algra7 Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 wawek, a mozesz zapodac linka do tego topicu o regulacji? bo nie moge cos znalezc :/ aha no i co z tego ze prowadnica bedzie nizej jak linka jest luzna? chyba ze tak ma byc ale chyba ne bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Wawek ma rację http://www.cyfronet.krakow.pl/rowery/przerzup.html od fragmentu : "Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H"... potem powinno być wszystko jasne (jak coś, to należy przejść do zakładki o regulacji tylniej przerzutki) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No prawie na forum ale blisko Przerzutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
algra7 Napisano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 "Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H (patrz regulacja przerzutki tylniej). Z przodu wrzucamy najmniejszy blat, z tyłu - największą koronkę." NIE DA SIE wrzucic najmniejszego blatu z przodu i wlasnie o to chodzi :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 "Teraz wyregulujemy dwie śruby ograniczające ruch przerzutki: L i H (patrz regulacja przerzutki tylniej). Z przodu wrzucamy najmniejszy blat, z tyłu - największą koronkę." NIE DA SIE wrzucic najmniejszego blatu z przodu i wlasnie o to chodzi :] Ustaw manetkę na 1 ( linka luźna ) i wykręcaj=odkręcaj=obracaj w lewo śrubkę L aż łańcuch spadnie na najmniejszy blat, jeżeli nie spadnie po całkowitym wykręceniu śrubki to coś jest skopane i nie da się wyregulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
algra7 Napisano 4 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 dziekuje bardzo, poskutkowało co prawda lancuch nie schodzi całkiem płynnie, no ale grunt że w ogóle wskakuje jedynka :] mysle ze jeszcze późńiej trochę pokombinuje i będzie okay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YOGI Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Nie bez znaczenia jest tutaj długość suportu, jak wykręciłeś śrubkę LOW maxymalnie i nie chce zrzucać to prawdopodobnie masz za krutki suport Możesz wtedy spróbować przekręcić przerzutkę o pare stopni. Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.