Skocz do zawartości

[Szorty luźne] Jakie kupić 200-250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Na endurastore na bank można zamówić 2 sztuki bo się pytałem.

Sam się zastanawiam nad nowymi spodenkami, Humvee kuszą, bo wszyscy je polecają i wyglądają na solidne. Widziałem też nowe 4F, tylko niezbyt mam zaufanie do tej firmy, niby kreują się na porządną markę, ale mam wrażenie, że to niska półka (mam co prawda tylko plecak, ale jakość niezbyt mi odpowiada) -> http://4fsklep.pl/[t4l13-rsm203]_spodenki_rowerowe_meskie_rsm203_-_czarny,24,44006.html

Najlepiej byłoby przymierzyć ale nie lubię chodzić po sklepach

Jest któryś sklep w sieci gdzie możesz zamówić 2 różne rozmiary i potem jeden z nich odesłać kurierem na ich koszt (a konkretnie to Oni wysyłają kuriera po odbiór danej rzeczy). Sam tak kupowałem koszulkę Baabaa i chociaż żaden rozmiar nie był na mnie dobry to i tak załatwili to ze mną w ten sposób.

O to jest ten sklep:

http://www.dobrerowery.com/odziezenduraienduraequipe-pm-15.html

Mam długie Humvee i za jakość pochwalić.

W krótkie jednak nie mogłem się wbić na cacy - ani w M, ani w L.

Sprawiały też wrażenie zbyt "ciepłych".

Dlatego kupiłem Race Face Cannuck - przewiewne, idealnie skrojone i rozciągliwe,

za pieniądz w rzeczonym przedziale. Jakość podobna do hardware'u RF, czyli szczytująca.

http://twrsklep.eu/product-pol-1754-Spodenki-Race-Face-Cannuck-2013.html

Dzisiaj przyszły mi Endura Humvee i są super. Zdecydowanie polecam. Na początku jak założyłem to wydawały się trochę zbyt takie "ociężałe", ale już trochę w nich posiedziałem i się przyzwyczaiłem. Wyglądają super, wziąłem w stylu Camo. 

- mnóstwo kieszeni 

- fajnie wyglądają

- porządny materiał

Niestety dzisiaj pada deszczyk, więc ich nie przetestuję ale z chęcią bym już wyjechał :-)

• Mod Team

Dzisiaj przyszły mi Endura Humvee i są super. Zdecydowanie polecam. Na początku jak założyłem to wydawały się trochę zbyt takie "ociężałe", ale już trochę w nich posiedziałem i się przyzwyczaiłem. Wyglądają super, wziąłem w stylu Camo.

Jest jeszcze letnia wersja tych spodni - pod nazwą Humvee Lite  :)

Niestety dzisiaj pada deszczyk, więc ich nie przetestuję ale z chęcią bym już wyjechał :-)

To jest najlepsza pogoda do testowania tych spodni :P

Znaczy teraz leje, a ja niezbyt lubię po takim deszczu jeździć, poza tym mój rower w naprawie (a raczej samo koło, bo coś z piastą nie tak) i został mi w tej chwili tylko cross unibike a po szosie nie widzi mi się pohulać :D

Wziąłem rozmiar M, trochę te wewnętrzne spodenki ściskały, ale już się przyzwyczaiłem. 

Znaczy teraz leje, a ja niezbyt lubię po takim deszczu jeździć, poza tym mój rower w naprawie (a raczej samo koło, bo coś z piastą nie tak) i został mi w tej chwili tylko cross unibike a po szosie nie widzi mi się pohulać :D

Wziąłem rozmiar M, trochę te wewnętrzne spodenki ściskały, ale już się przyzwyczaiłem. 

A ile masz w pasie i jak to się ma do rozmiarówki producenta ?

A ile masz w pasie i jak to się ma do rozmiarówki producenta ?

83cm, te jak mówiłem wewnętrzne mnie lekko ściskają, ale L myślę, że byłyby za duże, bo pozostałe spodenki (rogelli marsala i buccino) mam M i są OK

ich rozmiarówka:

SZORTY Hummvee  M

Obwód w pasie: 74-90cm

Długość całkowita: 57cm

Długość nogawki od kroku: 33cm

SZORTY Hummvee  L

Obwód w pasie: 79-97cm

Długość całkowita: 59cm

Długość nogawki od kroku: 34cm

83cm, te jak mówiłem wewnętrzne mnie lekko ściskają, ale L myślę, że byłyby za duże, bo pozostałe spodenki (rogelli marsala i buccino) mam M i są OK

ich rozmiarówka:

SZORTY Hummvee  M

Obwód w pasie: 74-90cm

Długość całkowita: 57cm

Długość nogawki od kroku: 33cm

SZORTY Hummvee  L

Obwód w pasie: 79-97cm

Długość całkowita: 59cm

Długość nogawki od kroku: 34cm

Zamówię oba i sprawdzę które lepiej leżą :)

mam 191cm i ok. 85kg wagi, dosyć szczupłe nogi, Hummvee przymierzałem zarówno L i XL, jak miałem do mierzenia tylko L wydawało mi się, że trochę małe, pojechałem do innego sklepu i miałem dostępne oba rozmiary, mimo wszystko L lepiej leżały i wyglądały, XL zdecydowanie za szerokie nogawki

co do Hummvee Lite to nie przemawiają do mnie, 30zł więcej, a obawiałbym się że przy pierwszym kontakcie z podłożem się całe podrą, jak dla mnie zbyt delikatne :)

mam 191cm i ok. 85kg wagi, dosyć szczupłe nogi, Hummvee przymierzałem zarówno L i XL, jak miałem do mierzenia tylko L wydawało mi się, że trochę małe, pojechałem do innego sklepu i miałem dostępne oba rozmiary, mimo wszystko L lepiej leżały i wyglądały, XL zdecydowanie za szerokie nogawki

co do Hummvee Lite to nie przemawiają do mnie, 30zł więcej, a obawiałbym się że przy pierwszym kontakcie z podłożem się całe podrą, jak dla mnie zbyt delikatne :)

Ja też nie zamówiłem Lite, mam już w domu i po pierwszej przymiarce stwierdzam ze nóg szczupłych nie mam więc pasują mi xxl :) Chociaż wg tabeli XL też powinny pasować .... i w sumie pasują tylko te ściągacze na spodenkach wew w XL mocno się na udach opinają.

Dzisiaj pojeździłem już trochę dłużej tymi Humvee i jestem bardzo zadowolony że je kupiłem. Na pierwszej przejażdżce lekko wchodziły mi w tyłek ale dzisiaj już jakoś lepiej je dopasowałem i było super. Wewnętrznej wkładki nawet nie czułem, że ją mam na sobie, jest świetnie dopasowana.

Same spodenki ekstra, porządne wykonanie, styl camo wygląda super, mnóstwo kieszeni - można schować telefon, multitool i coś jeszcze i nawet nie czuć że je wozimy ze sobą :) 

Polecam wszystkim, żałuję że od razu ich kiedyś nie kupiłem, bo tak tylko wydałem niepotrzebnie kase na tańsze, gorsze :)

Jutro zrobię Ci jakieś zdjęcia, spoko  :thumbsup:

W niedzielę spodenki sprawdzone w deszczu i nadal zdecydowanie je polecam. Materiał szybko wysycha, są bardzo przewiewne, mimo, że wydają się dosyć ciężkie. Jeździ się mega wygodnie, wyglądają na bardzo trwałe i na pewno szybko się nie zniszczą. Warto wydać pieniądze na Humvee bo będzie to udany zakup :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...