Jonathan Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam, Szukam luźnych spodenek na rower w granicach 200-250zł, poniżej moje typy, może ktoś posiada i mógłby się podzielic wrażeniami z użytkowania ? http://allegro.pl/szorty-spodenki-one-industries-mission-2013-fr-blk-i3178433975.html http://allegro.pl/spodenki-o-neal-generator-fr-dh-36-wyprz-i3194576166.html http://www.endurastore.pl/szorty_singletrack_ii_2013,29,203.html Dodam że mierzyłem Endurę Hummvee, niestety nie znalazłem dla siebie rozmiaru, M za małe a L za duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forall Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Witam, Szukam luźnych spodenek na rower w granicach 200-250zł, poniżej moje typy, może ktoś posiada i mógłby się podzielic wrażeniami z użytkowania ? http://allegro.pl/szorty-spodenki-one-industries-mission-2013-fr-blk-i3178433975.html http://allegro.pl/spodenki-o-neal-generator-fr-dh-36-wyprz-i3194576166.html http://www.endurastore.pl/szorty_singletrack_ii_2013,29,203.html Dodam że mierzyłem Endurę Hummvee, niestety nie znalazłem dla siebie rozmiaru, M za małe a L za duże Ja szukam również ale w tej kwocie to chciałem kupić ze 2 sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Podpinam się pod temat! Przyjmę jak najwięcej propozycji. Zdaję sobie sprawe, ze na forum jest tego od groma, ale moze sa jakies nowe przystepne modele;) Trzymajcie sie! Wysłane z HTC Titan, Board Express Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Najwiecej pozytywnych oponii maja Endura Humvee i Singletrack. Szczegolnie wsrod endurowcow. Sent from my using Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Jeżeli spodenki mają być do dłuższych tripów, to ONeal odpada, bo wygląda że nie ma wkładki. Endura jest ok, ale faktycznie wymaga przymierzenia, bo to co piszą w tabelce a to co leży na brzuchu trochę się różni. Singletrack nie mają wkładki w komplecie. Dobre rzeczy robi Primal http://primal.pl/Szorty_i_spodenki_rowerowe_meskie_PRIMAL-k4-0--default.html ale jest problem z przymierzeniem, chyba że mieszkasz w Łodzi. Ale obsługa jest bardzo dobra, więc jak się dokładnie pomierzysz powinni dobrać tak żeby pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 8 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Problem w tym, że przy takim budżecie trudno o coś lepszego od spodenek Endury. Primal, robi dobrej jakości szmatki, więc może warto spróbować. Ja, poza Humvee, używam jeszcze Altury (chyba nie ma już w sprzedaży tego modelu), ale bardzo sobie je chwalę, więc może coś sobie od nich wybierzecie (niestety przymiarka w Polsce raczej niemożliwa).Ewentualnie, ale to już raczej ponad założony budżet GORE.http://www.wiggle.co.uk/mens/baggy-cycling-shorts/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 W tej cenie tylko humvee. Spodenki rewelacyjne zarówno pod względem wygody użytkowania, ergonomii jak i wytrzymałości. Przy porządnej glebie nie udało mi się dziury w nich wydrzeć. Troszkę się tylko stopiły od tarcia po kamieniach ale dziury na wylot nie ma. I nie jest w nich za gorąco ani nic takiego. Warte polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forall Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Jeżeli spodenki mają być do dłuższych tripów, to ONeal odpada, bo wygląda że nie ma wkładki. Endura jest ok, ale faktycznie wymaga przymierzenia, bo to co piszą w tabelce a to co leży na brzuchu trochę się różni. Singletrack nie mają wkładki w komplecie. Dobre rzeczy robi Primal http://primal.pl/Szorty_i_spodenki_rowerowe_meskie_PRIMAL-k4-0--default.html ale jest problem z przymierzeniem, chyba że mieszkasz w Łodzi. Ale obsługa jest bardzo dobra, więc jak się dokładnie pomierzysz powinni dobrać tak żeby pasowało. O z primala w tej cenie to dwie sztuki kupiłby. Nie robią problemów ze zwrotem w przypadku błednego dobrania rozmiaru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Najlepiej dopytać. Z drugiej strony masz 10 dni na zwrot towaru kupionego zdalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonathan Napisano 8 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 W tej cenie tylko humvee. Spodenki rewelacyjne zarówno pod względem wygody użytkowania, ergonomii jak i wytrzymałości. Przy porządnej glebie nie udało mi się dziury w nich wydrzeć. Troszkę się tylko stopiły od tarcia po kamieniach ale dziury na wylot nie ma. I nie jest w nich za gorąco ani nic takiego. Warte polecenia. Mierzyłem hummvee ale niestety nie znalazłem dla siebie rozmiaru, wymiary jakie podają mają się nijak do rzeczywistości, mierzyłem rozmiar M i były ciasne w kroku i w pasie, natomiat rozmiar L ma tak szerokie nogawki że mógłbym dwie nogi włożyć do jednej nogawki a moje uda nie są takie szczupłe Także muszę poszukać czegoś innego, Singletracków niestety u mnie w sklepie brak i nie mam jak przymierzyć, a po przymiarce hummvee boję się kupić w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 A te hummvee na 191cm i 85kg to jaki rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ja mam 190 cm i 87kg i rozmiar XL. Myślę że dla Ciebie również XL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 8 Maja 2013 Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ja mam 188 cm, 85 kg i L Z Endurą tak jest, że cza przymierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Ja też najpierw zakupiłem L-ki tak jak wynikało z ich dziwnej tabelki ale wyglądały na mnie jak z młodszego brata więc wymieniłem na XL. I jeszcze jak by Ktoś zamawiał w endurastore.pl to nie ma co ich prosić o wymierzenie ciuchów bo nie wymierzają tylko przysyłają to co jest w tabelce endury. A to się faktycznie nijak nie ma do rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 9 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Zgadza się - z Endurą jest tak, że praktycznie wszystko trzeba brać rozmiar większe. Hmm, trochę to dziwne, bo przecież Szkoci do najmniejszych ludzi na Ziemi nie należą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Potwierdzam, że Endurę trzeba zmierzyć, bo te rozmiarówki są dziwne. Singletracki mierzyłem z 3 rozmiary, niestety żaden nie pasował, a to za wąskie, a to za szerokie w pasie, a to za krótkie... A szkoda, bo strasznie się na nie napaliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Najgorsze jest to, że w przypadku Endury nie mam możliwości przymiarki takich spodni w moich okolicach, a kupować w ciemno rozmiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Mierzyłem hummvee ale niestety nie znalazłem dla siebie rozmiaru, wymiary jakie podają mają się nijak do rzeczywistości, mierzyłem rozmiar M i były ciasne w kroku i w pasie, natomiat rozmiar L ma tak szerokie nogawki że mógłbym dwie nogi włożyć do jednej nogawki a moje uda nie są takie szczupłe Także muszę poszukać czegoś innego, Singletracków niestety u mnie w sklepie brak i nie mam jak przymierzyć, a po przymiarce hummvee boję się kupić w ciemno. Miałem Humvee XL i były OK - tyle, że się wytarły i to dosyć szybko ... obecnie mam Singletracki XL i są węższe niż Humvee, nie do końca mi pasują, ale dla Ciebie może będą akurat ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Zobacz sobie jeszcze spodenki Berkner Ryan: http://www.hike.pl/meskie-szorty-rowerowe-berkner-ryan-czarne.html Ja sobie je kupiłem. Bardzo fajny, przyległy, dopasowany fason. Sporo węższe w udach i biodrach od typowych "dyndających" na wietrze luźnych szortów a jednak jeszcze nie "lajkry" Takie rzekłbym pomiędzy jednym typem a drugim. Wkładka z pampersem jest w nich zamocowana na stałe. W budżecie autora tematu się mieszczą więc pomyślałem, że podlinkuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 9 Maja 2013 Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Endury można zamówić z tego co wiem dwa rozmiary i potem odesłać ten który nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kenzie Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Endury można zamówić z tego co wiem dwa rozmiary i potem odesłać ten który nie pasuje Ale jak zamówiłbym ze sklepu endury to mam taką możliwość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 ze sklepu endury to mam taką możliwość? Napisz do nich, albo najlepiej zadzwoń i zapytaj. Też kiedyś słyszałem o takiej możliwości.http://endurastore.pl/kontakt,6,54.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jendrzych Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Kupowanie kilku rozmiarów odzieży i zwracanie egzemplarzy niepasujących to standardowa procedura związana z faktem, że kupując przez internet (umowa zawarta poza lokalem sprzedającego), konsument ma prawo zwrócić nieużywany towar w ciągu dziesięciu dni. Odsyłam do właściwego aktu prawnego - Ustawa z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny. Sam tak nabyłem Pakajaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Tylko, że to kosztowna metoda, po kilku zwrotach uszczupli budżet jak za nowe spodenki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jendrzych Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Dlaczego kosztowna? W niejednym przypadku znacznie taniej zapłacić za przesyłkę w dwie strony, niż za przejazd innego miasta, w którym jest sklep prowadzący daną odzież. Poczta polska nie jest taka droga. Jeżeli jeszcze policzyć czas stracony na dojazdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.