Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Avid Elixir 1 Disc czy Shimano Disc M446

Magara

Rekomendowane odpowiedzi

Też właśnie słyszałam takie opinie. Bo rzecz w tym, że w rowerze, który chciałam kupić były Shimano, ale już go nie ma, a w tegorocznym są Avidy. No a ja się nie znam na tym, które są lepsze i dlatego tutaj napisałam. To szkoda  :( Ale jak 2 lata gwarancji na rower, to hamulce (nie daj Boże) powinni naprawić na gwarancji przez ten czas?

Wiesz co... To jest taki chwyt marketingowy. Np. niby masz 5 lat gwarancji ale to na ramę jest  lat, a na osprzęt może być tylko rok. Ja mam w Krossie V6 2011 roku gwarancje na 2 lata ale to na ramę. Na osprzęt mam rok.

W mieście i lesie itd (delikatny teren) Avidy powinny dać radę )

Wiesz co... To jest taki chwyt marketingowy. Np. niby masz 5 lat gwarancji ale to na ramę jest  lat, a na osprzęt może być tylko rok. Ja mam w Krossie V6 2011 roku gwarancje na 2 lata ale to na ramę. Na osprzęt mam rok.

W mieście i lesie itd (delikatny teren) Avidy powinny dać radę )

To proponuje zapoznać się z ustawą o ochronie konsumenta i na nią się powoływać - konkretniej na niezgodność towaru z umową, gdyż w tym wypadku sprzedawca ma 2 lata odpowiedzialności za towar.

Działa, wystarczy stworzyć odpowiednie pismo i oddać z tym pismem towar do sklepu, gdzie się go kupiło.

Pzdr

To proponuje zapoznać się z ustawą o ochronie konsumenta i na nią się powoływać - konkretniej na niezgodność towaru z umową, gdyż w tym wypadku sprzedawca ma 2 lata odpowiedzialności za towar. Działa, wystarczy stworzyć odpowiednie pismo i oddać z tym pismem towar do sklepu, gdzie się go kupiło. Pzdr

A dziękuję bardzo ;) Jakby mi się coś popsuło i nie będą chcieli przyjąć to na bank skorzystam z Twojej rady ;) Z nimi trzeba krótko ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...