Skocz do zawartości

[Łańcuch] KMC czy Connex

mariusz231

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Napęd to 6 lub 7 w starym mtb, którym porusza się po miesicie.

Nie inwestuje zbytnio, żeby nie rzucał sie w oczy i przypadkiem zmienił właściciela :)

Wiec szuka jakiś tanich łańcuchów na zmianę.

Czy jeden 800 lub 804 sprawdzi się w bardziej w takim napędzie i wytrzyma więcej niż dwa zamiennie ?

• Mod Team
Napisano

Tak ale kupując super świecący sie, niklowany z każdej możliwej strony łańcuch w cenie 800tki nie sprawia sie wrażenia zaniedbanego ;) Natomiast 800tka niczym sie nie wyróżnia, nie świeci w nocy, ma pospolity szary kolor a do tego wytrzymuje po kilka tysięcy bez luzów ;)

Napisano

Do takiego roweru polecam czarny łańcuch TAYA TB-600, który można dostać już za 20 zł. Dobry i tani łańcuch.

Jeżeli chodzi o Connexa to jestem zaskoczony tym że 708 jest w takiej cenie - myślałem że tylko 9tkowi przepłacają :P

• Mod Team
Napisano

TAYA TB-600, który można dostać już za 20 zł.

podasz bliżej parametry tego łańcucha, ile wytrzymuje ?? moj connex wytrzymał 6000km bez luzów na sworzniach i minimalnym wyciągnięciu.

Napisano

podasz bliżej parametry tego łańcucha, ile wytrzymuje ?? moj connex wytrzymał 6000km bez luzów na sworzniach i minimalnym wyciągnięciu.

na razie jestem w trakcie zajeżdżania - łańcuch ma dopiero 2000 km przebiegu, ale patrząc na jego stan raczej jestem spokojny i dotrwa do moich standardów, czyli okolice 8000 km. Tak mnie pozytywnie zaskoczył ten łańcuch TAYA że 2 dni temu mój magazyn powiększył się o trzy kolejne łańcuchy tej firmy: TB-600 b/b ; TB-600 s/b i OCTO. Będzie zapas do zajeżdżania na kolejne 3 lata :)

Odradzam KMC. Wiem że to nie kompletna odpowiedz ale odpowiedz z własnego doświadczenia.

KMC ma kilkadziesiąt modeli różnych łańcuchów i ogólnie wypada tak jak łańcuchy pozostałych firm: jednym gorzej, drugim lepiej. Ja z KMC (2 albo 3 razy model Z-82) byłem zadowolony.

• Mod Team
Napisano

TAYA TB-600

Powiem że ładny ci on jest. Tani jak barszcz ... warto przetestować.

Jesteś w stanie podać jego szerokość ? 7.3mm to max na jaki mogę sobie pozwolić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...