pleszczy Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Cześć, Chciałem poprosić was o pomoc, chce odkręcić tarcze na centerlocku. Z tego co wyczytałem to przy wypustkach na zewnątrz robi się to kluczem hollowtech. Niestety klucz który posiadam ma cylinder na środku która to uniemożliwia. Czy musze jeszcze coś zdemontować czy potrzebuje innego klucza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Z tego co pamiętam to kluczem do misek zewnętrznych łożysk suportu (tak zwanego HT2) POZDRO TapaTalknięte z Andka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nie, centerlock obsługuje się zwykłym kluczem do kaset, np takim http://allegro.pl/klucz-do-odkrecania-kaset-i-wolnobiegow-shimano-i3221083463.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pleszczy Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Dzięki za opdowiedz. Tylko tutaj te wypustki sa na zewnatrz i to chyba jest ten klucz, możecie spojrzeć na zdjęcia ? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Faktycznie, to jest ten drugi centerlock, oversize. No to klucz do suportów HTII taki http://allegro.pl/klucz-bike-hand-do-mechanizmow-hollowtech-yc-27bb-i3199871632.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ale fota przyznam zacnej wielkości przy mojej rozdzielczości ekranu jej nawet nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pleszczy Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Mam klucz do hollowtech z pro, tylko on posiada cylinder na środku który nie pozwala mi go użyć. Czy tam czasem nie trzeba jeszcze czegoś odkręcić. Wrzucam bardziej czytelne zdjęcia żeby już nie było nie porozumień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiacz81 Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 uzyj klucza jaki poleca arroyo, lub ewentualnie 2" klucz do rur, wybor nalezy do ciebie. poczytaj jeszcze troche o kolach fulcrum mtb, one tak wlasnie maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 A ja polecę klucze od kolegi z forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/98380-klucz-do-suportu-h2-systemow-zint-osi/ Na 100% będzie dużo taniej, a narzędzia są świetnej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 15 Maja 2013 Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Też się pod tym podpiszę - mam klucze kolegi z forum i wytrzymały już spore siły - odkręcałem z kolegą zapieczoną kasetę deore dwoma przedłużkami metrowymi (jedna na baciku druga na ściągaczu korby). Ten klucz który potrzebujesz też mam i jest super wykonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.