Skocz do zawartości

[koła,opony] Dobór nowych kół i opon.

RozbojnikAlibaba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, tak jak w temacie, chciałem dobrać jakieś koła i opony odpowiadające moim wymaganiom. Jeżdżę dość często, 75% asfalt, 25% teren lekki(tyle co jakaś górka lekko spiaskana). Na tym asfalcie lubię sobie poszaleć i czasem pojadę na tylnim czy cóś. Dlatego chciałbym koła/opony bardziej MTB. Zależy mi na lekkiej jeździe, nie koniecznie na vmax. Mam na to 300 zł. Liczę na jakość, żebym przez 5 lat mogł spokojnie na tym pojeździć. Jestem amatorem w tego typu sprawach, więc pewne wasze "podstawy" można mi wytłumaczyć :laugh:

Napisano

350 rocznie ?? Przecież to jest baaardzo mało, czy jest w ogóle. sens inwestować w taką dętkę i oponę ? Przez te kilka lat to opona prędzej popęka ze starości niż ją zużyjesz. 

Napisano

Dla mnie to nadal mało, ale jak już, pooglądaj w necie opony, zobacz jakie mają bieżniki, skoro jeździsz głównie po asfalcie, to nie potrzebny Ci duży agresywny bieżnik, ponieważ, się szybko zużyje. Wybór jest tak duży, że nie sposób polecić coś jednego, ukierunkowanego, szukaj opon do jazdy miejskiej, to Ci na 100% wystarczy, se swojego doświadczenia polecił bym Ci coś z Michelina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...