WojtekW Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Witam, Jestem na początku swej przygody z DH i FR wiec nie wiem do czego mi bliżej w tej chwili. Jeżdźę głownie po lesie i terenach tym podobnych a po mieście tylko w celu dotarcia do "terenów zielonych". Posiadam opony Schwalbe rapid rob 26x2.25 i felgi Vuelta Rodi Downhill Disc DH DIN ETRTO 559-27 (nazwa spisana z felgi, nie mam pewnosci co do jej poprawości) Jaka wybrać detke, aby była "przygotowana" na warunki FR czy DH?Dziekuję. Pozdr.
TrzecieKolo Napisano 7 Maja 2013 Napisano 7 Maja 2013 Z dętkami w DH jest tak, że prędzej czy później i tak się przebiją. Przetestowałem mega ciężkie dętki, i lekkie, i jest w sumie bez różnicy pod względem przebijania. Jak są kamienie to każda się w końcu podda. Tak więc w zależności od budżetu, polecam jakieś w miarę lekkie, i podczas zakupu bym patrzył tylko na relację waga/cena. Firma/model obojętne. Ah, i zawsze mieć warto jedną w zapasie gdzieś w plecaku, albo zbunkrowaną niedaleko miejscówki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.