Soczys Napisano 6 Maja 2013 Napisano 6 Maja 2013 Jakie będą idealne błotniki do tego roweru? http://www.zweirad-stadler.com/shop/exte/exte-racer-cross.html,a26448
laurentii Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Ja tez w zasadzie szukam czegoś do swojego crossa - Cube Nature 28', ale czegoś co szybko zakłada i ściąga w razie potrzeby.Czy te polecone wyżej SKS'y mają patent na jakiś szybki montaż, czy też jest dużo "śrubkologii" i w sumie przykręca się to raz, bo szkoda zachodu za każdym razem zdejmować?
MikeSkywalker Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Może tańsze od Longboard'ów Routing 42? Znajomy korzysta i jest zadowolony, sam kupiłem wersję na 26" ale za krótko mam żeby oceniać. Chlapacz na przód można dorobić laurentii, powyższe są mocowane na stałe. Ale polecam Ci takie rozwiązania, pełne błotniki sprawdzają się bardzo dobrze, a z pełnym mocowaniem wszystko się kupy trzyma. Nie wiem po co chcesz je zdejmować, Routing 42 bardzo fajnie wyglądają na rowerze.
Daroufo Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 SKS Longboard A co w przypadku gdy nie ma możliwości montażu na amortyzatorze? Longboardy sprawdzają się w lekkim terenie i czy jest wersja dla 700x40c? Z tego co widzę model Blumels ma różne rozmiary (w tym 700x38-47) a Longboard tylko 700x28-38.
MikeSkywalker Napisano 1 Czerwca 2013 Napisano 1 Czerwca 2013 Na każdym amortyzatorze jest możliwość montażu, tak sądzę Na dniach skończę montować na mojej Torze TK CL błotniki z podobnym systemem także na pewno podzielę się rozwiązaniem. Wystarczy dobrać rozmiar i dokupić trzy opaski Rubber P-Clip - dwie na dół goleni dolnych, jedną na górę. Korzyści z błotników mocowanych w taki sposób są spore więc warto się pomęczyć zamiast pchać jakieś badziewne plastiki.
Daroufo Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 @MikeSkywalker mylisz się, niestety nie każdy amortyzator posiada taką możliwość (nie ma otworów na śruby). Mój Sr suntour nvx:
MikeSkywalker Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Ja też nie mam takich otworów w Torze Jednak jak się troszkę zakombinuje to nie jest to problem, wystarczy guma na amortyzator a na to metalowa opaska do której przykręca się druty błotnika. Są w sprzedaży gotowe i wygodne opaski które wspomniałem wyżej.
Daroufo Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 A jakie błotniki wybrać pod 700x40C - 28x1,60, w lekki teren/asfalt? Z oferty SKS to jedynie rozmiarowo podpasują pełne Bluemels w rozmiarze B53 czyli 53 mm czy się mylę? Wydaje mi się, że Longboardy będą za wąskie to takich rozmiarów opon. I najważniejsze pytanie czy tego typu pełne błotniki nadają się do jazdy po zazwyczaj ubitych leśnych ścieżkach?
MikeSkywalker Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Routing 42 powinny pasować do takiej oponki. A do lasu to czemu miały by się nie nadawać?
dasaj Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Z nieco innej beczki - a po co są te otwory na śruby ok. 10cm powyżej haków? Kombinuję, czy tam nie dać małego kątownika i do tego nie przykręcić błotników. Alternatywą jest przykręcić druty błotnika do zacisku, ale wtedy zdejmowanie przedniego koła będzie zajmowało więcej czasu i powstanie ryzyko zgubienia sprężynek od zacisków.
Daroufo Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Routing 42 powinny pasować do takiej oponki. A do lasu to czemu miały by się nie nadawać? Wymienione przez Ciebie Routing będą raczej za wąskie (opona ma 4,1 cm więc na styk). A czemu miałby się nie nadawać? Hmm sam nie wiem może łatwość urwania?
dasaj Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Alternatywą jest przykręcić druty błotnika do zacisku, ale wtedy zdejmowanie przedniego koła będzie zajmowało więcej czasu i powstanie ryzyko zgubienia sprężynek od zacisków. Sprawdziłem, nie da się - golenie przeszkadzają.
MikeSkywalker Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 SKS ATB 60/Routing 42, mi zamówili za 49zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.