Skocz do zawartości

[amortyzator] pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, doradźcie proszę jaki amortyzator będzie lepszym wyborem dla bajkera 92-95 kg, jazda w nie trudnym terenie, mam do wydania 5-6 stów, amory to rock shox XC 32 jeden w wersji solo air bez manetki drugi RS XC 32 sprężyna z manetką blokady skoku, koła 29". Cenowo wypadają podobnie sprężynowy taniej o 70 zł, to będzie mój pierwszy amortyzator, trochę poczytałem i wiem że powietrzny sobie pod pompuję pod siebie a ze sprężyną mogę nie trafić z twardością, powietrzny nieco lżejszy, jak wygląda trwałość/awaryjność jednego i drugiego rozwiązania?

Oj, nie doczytałem że to 29, w takim razie moja propozycja odpada.

W tym przedziale cenowym polecają epicona, ale nie wiem jak on poradzi sobie z Twoją wagą, więc może ktoś bardziej obeznany w amorkach potwierdzi czy epicon będzie tu dobrym wyborem.

/wytapatalkowane z soli

Jeśli chodzi o amortyzatory pod 29"... warto obserwować aukcje internetowe, często pojawiają się turbo okazje np. reba w cenie, jakby nie było prostego RS'a xc 32... 

Amortyzator ma być nowy? Czy może być używany?   

• 1 miesiąc temu...

Ostatecznie padło na RST FIRST`a 100mm, pierwsze 1000 km za nami, jestem w 110% zadowolony z wyboru, amortyzator wart każdej złotówki którą dokładałem do mojego początkowego budżetu.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...