fomej Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witam wszystkich, doradźcie proszę jaki amortyzator będzie lepszym wyborem dla bajkera 92-95 kg, jazda w nie trudnym terenie, mam do wydania 5-6 stów, amory to rock shox XC 32 jeden w wersji solo air bez manetki drugi RS XC 32 sprężyna z manetką blokady skoku, koła 29". Cenowo wypadają podobnie sprężynowy taniej o 70 zł, to będzie mój pierwszy amortyzator, trochę poczytałem i wiem że powietrzny sobie pod pompuję pod siebie a ze sprężyną mogę nie trafić z twardością, powietrzny nieco lżejszy, jak wygląda trwałość/awaryjność jednego i drugiego rozwiązania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terrqge Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Oj, nie doczytałem że to 29, w takim razie moja propozycja odpada. W tym przedziale cenowym polecają epicona, ale nie wiem jak on poradzi sobie z Twoją wagą, więc może ktoś bardziej obeznany w amorkach potwierdzi czy epicon będzie tu dobrym wyborem. /wytapatalkowane z soli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol34 Napisano 7 Maja 2013 Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Jeśli chodzi o amortyzatory pod 29"... warto obserwować aukcje internetowe, często pojawiają się turbo okazje np. reba w cenie, jakby nie było prostego RS'a xc 32... Amortyzator ma być nowy? Czy może być używany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fomej Napisano 7 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Nie musi być nowy, z racji kwoty, którą mam do wydania używany w dobrej kondycji też biorę pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fomej Napisano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ostatecznie padło na RST FIRST`a 100mm, pierwsze 1000 km za nami, jestem w 110% zadowolony z wyboru, amortyzator wart każdej złotówki którą dokładałem do mojego początkowego budżetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 First, raczej nie on jest za wiotki na prawie 100kg, szukać trzeba coś z goleniami 32mm, no i pytanie jakie hamulce ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.