Wilku89 Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 http://allegro.pl/search.php?string=isosta...16423&country=1 isostar http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=711&did=137&l=pl CUBE [trzeba troche zjechac na dol] Ktory lepszy? I jeszcze jedno: Lepiej z klapką, czy z samym cyckiem? Niektorzy narzekaja na kalpki, ze sie urywaja, lub ciezko je otworzyc, by dostac sie do ccyka, natomiast bidon z samym cyckiem jest troche lipa, bo jak sie blotem ubrudzi to ciezko bedzie pic z niego...
stefe Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 cycka łapiesz zębami a troszkę błotka jeszcze nikomu nie zaszkodziło... IMHO
thomash Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 Bidony isostar można tutaj kupić taniej http://www.sklep.isostar.pl/?nodeid=244
Żbik Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 Panowie, Wy naprawdę nie macie innych dylematów jak wybór bidonu za 6-8zł...? Przecież wszystkie te bidony robią 2-3 chińskie fabryki i tylko kolor i nadruk jest inny... Zrozumiałbym gdyby problem z wyborem dotyczył bidonów termicznych czy aluminiowych ale najtańsze bidony są wszystkie identyczne... (dla bardziej dociekliwych odpowiadam od razu: tak, czasami kształt lub kolor jest inny )
Wilku89 Napisano 3 Maja 2006 Autor Napisano 3 Maja 2006 No wiec Żbik, ktory "lepszy" wedlug ciebie? cube, czy isostar? Co bys wybral gdybys mial zamiar jeden z tych dwoch kupowac?
naiLo Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 isostara jest o tyle leprzy ze jak masz caly rower uwalony w blocie to ustnik masz czysty i nie pijesz blotka izostar is the best
Żbik Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 No wiec Żbik, ktory "lepszy" wedlug ciebie? cube, czy isostar? Co bys wybral gdybys mial zamiar jeden z tych dwoch kupowac? Przeczytałeś co napisałem powyżej...? Byle jaki bym wybrał. I tak po miesiącu wyląduje w śmietniku...
Wilku89 Napisano 3 Maja 2006 Autor Napisano 3 Maja 2006 I tak po miesiącu wyląduje w śmietniku... ale why? Lepiej wybrac cos drozszego, ale lepszego jakosciowo? for example?
Żbik Napisano 3 Maja 2006 Napisano 3 Maja 2006 'Cause po miesiącu będzie brudny, porysowany i będzie śmierdział od środka, gdyż ten materiał "łapie" każdy zapach soków i preparatów mieszanych z wodą... Droższe bidony są wykonane z materiału niełapiącego zapachu. Jednak ich cena równa się 5-6 zwykłym bidonom więc IMO bez sensu takie kupować. Ja co miesiąć intensywnego użytkowania kupię sobie 1-2 byle jakie najtańsze bidony i mam je zawsze świeże i czyste. A jakiej firmy będą to mnie już naprawdę "rybka"...
algra7 Napisano 4 Maja 2006 Napisano 4 Maja 2006 ja tez mam isostara i nie narzekam :] no moze troche smierdzi plastikiem... ale jest nowy wiec moze jak sie go pare razy umyje to nie bedzie smierdzial :] zadnym inny m zapachem jeszcze nie przesiaknal...
Żbik Napisano 5 Maja 2006 Napisano 5 Maja 2006 Nowe bidony powinno się kilka razy wyparzyć gorącą wodą, żeby pozbyć się przykrego zapachu "plastiku". Jeżeli pijecie samą wodę to bidon Wam dłużej wytrzyma. Ja głównie piję rozcieńczone soki i preparaty rozpuszczane w wodzie. Po miesiącu ostrej jazdy taki bidon nie pachnie za ładnie, jest porysowany od ciągłego wsuwania i wysuwania w koszyk (czy ewentualnej gleby ) i ostro pobrudzony. Wygląda poprostu szpetnie. Za 7zł nie będę się męczył
Gryzon Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Witam! Nie będę zakładał nowego tematu z tak błahej przyczyny. Mam problem z bidonem Isostara to jest: cieknie mi dość obficie z tej nakrętki a dokładnie przez gwint. Czy da się to jakoś uszczelnić? Może silikonem, ale czy nie będzie to szkodliwe dla zdrowia?
bartek_1990 Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Może taśma teflonowa do uszczelniania rur?
Gryzon Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Ale to właśnie nowy bidon i co mam bawić się w loterię i kupować dotąd aż trafię w niecieknący ? Bidon chcę mieć na izotoniki i inne napoje słodkie, do wody używam bukłaka.
bartek_1990 Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Ta taśma raczej nie powinna byc szkodliwa, poniewaz używa sie jej do uszczelniania rur kanalizacyjnych itp. I do tego nie jest droga;)
Gryzon Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 To zobaczę jak to działa bo nawet mam taką taśmę, jutro przetestuję
mike87 Napisano 17 Września 2006 Napisano 17 Września 2006 Ja mam bidon termiczny firmy Tacx, dałem za niego 25zł i nie łapie zapachów. Ale do rzeczy - chcę tu powiedzieć o tym, że ja mam bidon z pokrywką na ustnik i nigdy w życiu nie zamieniłbym go na bidon bez klapki. Czasami ta klapka przestaje być przezroczysta (przez błoto), a jak to wszystko miałoby trafić do moich ust... to ja dziękuję Klapka się nie urwała i nie ma takich zapędów. Bidon mam od trzech miesięcy (przejechane z nim 5000km), napełniany kilkakrotnie podczas każdej wyprawy. Nie śmierdzi i działa jak należy. Jedyna wada to to, że jest porysowany ale po takim przebiegu to nic dziwnego że się lekko wyciera z zewnątrz od ciągłego wkładania i wyciągania go z koszyka.
BART_osz Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Podjedz sobie do jakiegos supermarketu (ja kupilem dwa dni temu w carrefour) i poszukaj bidonu isostara w promocji z napojem ( proszek do rozrobienia z woda ) . Zaplacilem za to 22 zl - dobry deal Ale na dluzsza trase i tak rzadzi buklak
Gryzon Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Koncentrat 400g proszku plus bidon i za to wszystko 22zł ?! ?! żeczywiście okazja, chyba się przejdę do carrefoura Nie cieknie Ci ten bidon Isostara? Jest z pokrywką na ustnik czy bez?
Myszek Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 Ja tam mam zwykla butelke wody (1l lub 1,5l) do tego taki ustnik ma i starczy, bez problemu wyjmuje i pije. Gdy sie zniszczy pojde do sklepu i kupie za 1 czy tam 2 zl wode i dalej jezdze.
Ciastkorz Napisano 19 Września 2006 Napisano 19 Września 2006 ja mam bidon isostara i niestety zatrzymuje zapachy.. ale po kazdej skonczonej jezdzie myje go woda i jest OKI Pozdro
BART_osz Napisano 20 Września 2006 Napisano 20 Września 2006 Nie cieknie Ci ten bidon Isostara? Jest z pokrywką na ustnik czy bez? Wyglada tak A czy cieknie ... nie wiem - od zakupu z braku czasu jeszcze nawet nie bylem na rowerze (
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.