Skocz do zawartości

[Siodełko] Siodełko do XC

chrisu8381

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siodełka, to trudny temat. Bez testów raczej ciężko trafić od razu. Niestety jest, to kosztowna zabawa. Spróbuj na początek zmierzyć rozstaw kości, w dobrym sklepie powinna być taka usługa. Choć, jak pokazuje praktyka, różnie bywa z tym dopasowaniem. Jedynie mogę na początek polecić WTB, mają chyba najwięcej dobrych trafień. Ludzie mogą sobie polecać a Ty i tak możesz spasować się z zupełnie czymś innym.

Napisano

Spróbuj z jakimś po prostu. Innej opcji nie ma. Ja mam Velo carbon (czyli carbon bez obicia) i o dziwo jeździ się wygodnie nawet w jeansach :)

Napisano

Dzięki za propozycję. Wybór padł na Fizik Gobi (udało się kupić w bardzo dobrej cenie; 139,00). Z tego co widziałem to chodzą w okolicy +/- 300,00.

Napisano

Ceny Fizik Gobi są różne, w zależności od wersji wykonania ;) co do samej jazdy, to siodełko bardzo mi pasuje ...

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witajcie!

Wytypowałem to siodełko do kupna, ale mam mętlik w głowie jeżeli chodzi o wersję. W szczególności dotyczy to zastosowanych prętów. Do wyboru jest: magnesium, tytan i kium. Co wybrać? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie?

Nie mam szczęścia do siodełek. W tanim pogięły sie pręty, a w San Marco wytarło się pokrycie - reklamacja została odrzucona (gwarancja tego nie obejmuje).

A na czymś trzeba siedzieć :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...