Badek Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Posiadłem ostatnio taką oto spinkę na Allegro (zamówiłem ją, by samym hamulcom smutno w paczce nie było, a spinka zawsze się przyda). Fakt faktem, zamówiłem to, dostałem coś innego. Ale mniejsza. Nigdy nie bawiłem się z spinkowanie, to postanowiłem ją spróbować zapiąć ot tak - na sucho. Jednak na cholerę nie chcą się połączyć obydwie części spinki. Może pod większą siłą, już na łańcuch,u będzie łatwiej "dociągnąć ogniwa"? Póki co nie mam pomysłu na montaż. Pomożeta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszex Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Najpierw załóż ją na łańcuch, a później przy jego pomocy wygnij ją tak żeby ten bolec wlazł do drugiej dziurki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Pomożemy. Wkładasz spinkę w łańcuch i zginasz spinkę łańcuchem tak żeby końce sworzni się do siebie przybliżyły, wtedy ta blaszka wskoczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badek Napisano 6 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 W takim razie dziękuję Panowie, przy następnym czyszczeniu założę ją na łańcuch. Problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 To jewst spinka jednorazowa, podobnie jak spinki Shimano.Ja zawsze takie po założeniu ściskałem kombinerkami i zaskakiwało. Jedak na przyszłość polecam spinki KMC albo Connexa, dużo przyjemniejsze w obsłudze i wielorazowego użytku, co ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Ja bym radził ta spinkę wozić jako zapas a do jazdy kupić coś porządnego np Sram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.