Skocz do zawartości

[Rama] – pomoc w wyborze

MTBowiec97

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. Chciałbym zakupić ramę MTB. Mój budżet to jak na razie około 400 zł. Możliwe, że mogłoby się coś zmienić i wtedy wyniósłby 500 zł. Ale jak na razie to tylko plany :D

Z tego co słyszałem z ram - około 500 zł - godna polecenia jest rama Accent El Nino. Bardzo fajna rama, polecana itd., ale jak na razie niestety nie w moim budżecie.     Więc tak proszę o jakąś propozycję ramy 19” MTB (około 400 zł). A i oczywiście cały napęd mam już wybrany, więc korba jaka miałaby być w nowej ramie to Shimano Alivio FC-M410 z suportem Shimano BB-UN26 113mm/68mm BSA.

Napisano

Można tylko z tego co widze to nie ma już Twojego rozmiaru na Allegro i nie wiem czy odczujesz  różnicę między El Nino, a A5.

Napisano

W takim razie weź A5, będziesz miał bardziej pochyloną sylwetkę, po za tym rama powinna być minimalnie bardziej zwrotna, dzięki krótszemu tylnemu trójkątowi.

Napisano

A tak odświeżę jeszcze temat.

Jeśli miałbym wybierać pomiędzy ramą Accent El Norte a ramą Kross Level A5, to która z nich byłaby lepsza.

Nasunęło mi się takie pytanie, bo cena ramy od Krossa trochę wzrosła i przekracza mój budżet, a od Accenta jest tańsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...